JJA

petak, 14.07.2006.

Kozmetika petkom...

Da li trebam kozmeticaru?
Misljenja sam da ne, ne mora svaka zena nuzno ici u kozmeticki salon da bi bila njegovana. Neke zene su jednostavno usrecene prekrasnom kozom lica i zasto prckati po tome, radije potrosite novac na nove cipele ili na neko mini putovanje. One koje imaju "problematicnu" kozu lica, trebale bi prvo ustanoviti, po mogucnosti kod dermatologa, sto je UZROK tome a tek onda se baciti na sanaciju. Ponekad je uzrok hormonske prirode, ponekad stres i losa kozmetika - ona koja nam je zacepila pore, ponekad je uzrok reakcija na neku hranu - neke osobe na svu ljutu i jako zacinjenu hranu reagiraju pristicima. Kao sto i vidite po nabrojanim uzrocima, pola toga mozete rijesiti a bez da ste koracili u kozmeticki salon. Ja sam u svojim ranim dvadesetima isla redovito na klasicno ciscenje lica, jer bi mi se uvijek pojavila 2-3 tvrdokorna pristica pa kad bi oni prosli, 2-3 tjedna mir i hop eto novih. Danas znam pametnije i ne bih vise isla na takva ciscenja, iako sam sa kozmeticarkom bila vise nego zadovoljna. Danas bi umjesto mehanickog ciscenja radije napravila ono kemijsko, kako uostalom i rade u bijelom svijetu. Hrvatska je jedna od rijetkih drzava (ajmo reci od onih drzava koje streme prema zapadu) u kojoj prevladava takav oblik ciscenja. I poznati aknichtol nut
Dakle kozmeticki salon da za kemijske peelinge i to samo do odredjenog stupnja jacine. Sve iznad toga je ionako posao za dermatologa i u pravilu salon ni nema licencu za te jace stvari.
Kozmeticarka moze i dalje mnogo strucnije nego vi sami doma istisnuti mitesere. Moja je radila jako povoljne tonike i kremice (tj. radili su po njenoj recepturi u apoteci) no vani je pravi business upravo SPA kozmetika - iako ima izvjesni ekskluzivni flair, ta salonska kozmetika nije nista bolja od one iz drogerije, samo je eto duplo skuplja. Neke od poznatijih SPA linija su Peter Thomas Roth

Phyris, Thalgo kozmetika itd. su samo neke od njih. Opcenito puno mozete i napraviti sami doma odabirom kvalitetnih proizvoda, kontinuiranom njegom iz dana u dan te eliminacijom stresa.
Isto tako zaboravite sto su vam rekli o tipu koze koji imate. Njegujte kozu koju imate SADA, a ne onu za koju su vam rekli ove zime da ju imate. Mozda da si skratite muke oko trazenja SAVRSENE kreme za lice i radije posegnete za ucinkovitijim rijesenjem - ucinkovitijim i za vasu kozu i za vas dzep. Kupite 2-3 kreme pristupacne cijene s tim da je jedna jaca masnija, druga je hidratantna recimo s SPF-om a treca je neki ultra lagani losion. I onda to vrtite, ovisno koji vam je dan ciklusa, jeste li tulumarili noc prije pa kozi treba malo vise njege ili je vruc dan i treba vam samo vlaga i SPF zastita. Prije nego se odlucite koji ste tip koze, ne bi bilo lose uvjeriti se jeli to zaista vas tip ili ste taj tip isprovocirali bas kozmetikom koju koristite tipa preagresivnim tonicima ili premasnim kremama. I zaboravite na kreme s reklame gdje jedna krema ISTODOBNO vlazi obraze i matira celo. Toga nema. Jer jedni te isti sastojci ne mogu malo vlaziti a malo matirati, vec kako se vama cefne. Jednostavno koristite dvije razlicite kreme - jacu za obraze i neku manje masnu za T-zonu. Obratite paznju i na vanjske uvjete koji su se mozda promijenili - jeste li mozda otisli na more na 3-4 tjedna ili otputovali negdje gdje je zrak puno susi nego kod vas?
Evo nekih smjernica kako bi mogla izgledati jutarnja i vecernja rutina, ovisno o tipu koze:
Normalna koza - nesto za umivanje, po zelji tonik, ujutro krema sa SPF-om navecer neka lagana kremica i to mozda ne na cijelo lice nego samo na obraze i okoloocnu zonu. AHA u nekoj varijanti i to ne nuzno svaki dan.
Masna koza - nesto za umivanje, tonik, BHA u gelu ili tekuci, te SPF na to, navecer nesto za umivanje i ako imate dobar blagi tonik onda bi vam on mogao dovoljno navlaziti kozu te vas nista vise ni ne treba, ako vas je zelja razmazite se necime za okolo ociju.
Ako ste skloni pristicima, ubacite izmedju tonika i BHA i neki povrsinski dezinfikator recimo benzoyl peroxide.
Suha koza - nesto za umivanje, tonik, krema sa SPF-om a navecer nesto za umivanje tonik, AHA u kremi.
Ako je vasa koza UZASNO suha onda ste vec bili kod dermatologa i koristite mozda Eucerinovu 12% Omega kremu
ili od La Roche Posay Nutritic a za prvu pomoc mozete nanjeti cistog maslinovog ulja, bademovog ili jojoba ulja na posebno suha podrucja.
Ako iz nekog razloga (neurodermitis) koristite kortizonske kreme onda znate da se one ne smiju na duze razdoblje kontinuirano koristiti jer "stanjuju" kozu.

Toliko zanimljivh, jos ovdje neobradjenih tema od dekorativne kozmetike do ucvrscivanja koze, borbe protiv celulita, prosirene pore, njege kose, kako opticki povecati oci i smanjiti nos ...toliko zanimljivih tema a tako malo vremena.

Za kraj evo malo kozmetickih novosti - L'oreal ima Glam Shine Crystal sa aplikatorom u obliku srca kojega reklamira Scarlett Johansson i to nosi moju omiljenu ljetnu boju - koraljno crvenu. http://www.lorealparis.de/index.asp . Proizvod je tako nov da ga jos nemaju ni na stranici smijeh M. Astor nam nudi novi ruz Soft Sensation double excellence, ima u Njemackom DM-u pa bi ga trebalo biti i u Hrvatskom . Onda imamo novi hollywoodski hit - masazer od plemenitog kamenja, Englezi ga zovu Yuroll http://www.hqhair.com/code/products.asp?PageID=650&SectionID=731
a ako bi se i vi masazirale po holivudski onda vam je 20-ak dolara prava sitnica, u Njemackoj ta smijurija kosta nekih 15 eura.
Ako vam je vruce i zelite se malo matirati za vecer evo nekih od prijedloga za puder za tijelo - Silken Dusting Powder Lily of the Valley ili Dolce Marshmallow Powder Puff by MOR ili od Dr. Hauschke svileni puder ili od Clinique-a Aromatics Elixir Body Powder Shaker.

Ako se osjecate malaksalo i ausgepowert evo jednog wellness drinka - skuhajte zeleni caj, ohladite, zacinite limetom i ako imate proziran vrc kao ja, narezite par ploski limete u vrc, dodajte malo limunovog i naradjinog soka. Ili u bocu mineralne natrgajte listice svjeze mente i pustite da odstoji.
Eucerin ima novu kremicu namjenjenu anti age kampaniji - Hyaluron-Filler Tag. Kao sto znate, svake sezone izadje na trziste NOVI CUDESNI kozmeticki sastojak (sjecate se Q10, pa c vitamina, pa grozdja) - e pa ove sezone je to orhideja. Princip je isti, sve u ostalo nijanse.
Dakle prvo naprave boom s time i shodno tome svi proizvodi u kojima se doticna biljka makar samo u tragovima nalazi dobiju cijene neslucenih visina. Sljedece sezone vec i vrapci na krovu znaju da je to jos samo jedan u nizu od sastojaka koji su obecavali cuda ali na to se nemamo vremena previse obazirati jer nas je ves sa plakata zasljepio novi obecavajuci proizvod - Orchidee Imperiale cijena sitnica samo 320 dolara i to na strawberrynet-u gdje je ionako sve malo jeftinije nego drugdje. A u USA hit kod celebrities je Freeze 24-7
za pisljivih 210 dolara. Od te freeze verzije sam neki dan dobila 3 testera i nakon par dana koristenja mogu reci - otidjite radije za te novce tjedan dana na more.

Evo sto na netu o kremi pise: izvor :http://www.fabuloussavings.com/online/us/skinstore/1/freeze247/
Freeze 24 7 Skin Care
Natural and safe, Freeze 24 7 uses advanced Topical Muscle Relaxer technology to effectively reduce the appearance of wrinkles, fine lines, and stretch marks. You can't get more Gamma Amino Butyric Acid in any other product on the market. That's why many swear by Freeze 24 7 anti wrinkle cream.

Don't have expensive and potentially dangerous surgery done. Freeze Plump Lips 24 7 - moisturizing and plumping up your lips. Sensual pouts are everywhere in Hollywood from the Desperate Housewives to Mr. and Mrs. Smith star, Angelina Jolie.

Looking for a Freeze 24/7 cream? Make a smooth move with Freeze 247 Antiwrinkle Cream. Use it as a base prior to moisturizing to diminish the appearance of fine lines and wrinkles. It contains GABA, which is the body's natural muscle relaxing agent. Say goodbye to wrinkles and hello to the fountain of youth.

While many people look for Freeze 247 EyeCircles Antiaging Eye Serum, what they really want is EyeCICLES (not circles). Enhanced with Advanced GABA Active Technology, this product will help you get rid of those dark circles, any puffiness, fine lines, and other visible signs of aging.

As delicious for your skin as it sounds, Freeze 247 Ice Cream Antiaging Moisturizer has GABA, Gynostemma Pentaphyllum Extract (a natural circulation enhancer), and an Advanced Anti-Oxidant Complex, which is a moisturizer and treat all in one.

- 20:07 - Komentari (12) - Isprintaj - #