JJA

petak, 28.07.2006.

Kozmetika petkom

I tak bi se ja sad nasminkala, sama sam na poslu, svi otisli doma. Pod nasminkala mislim - popravila ruz i matirala T-zonu. Ali ne da mi se do wc-a, pa si mislim kak uopce ne bi bilo lose da ima neka tipka kojom bi na ekran PC-a prizvali ogledalo. Ne kameru, nego ono - BAS ogledalo. Pa kad smo sami, iz ladice izvadimo ruz i brzo se popravimo.LOL Ovak i dalje cekam na jedan sluzbeni poziv gdje je vremenska razlika takva da si sugovornik valjda taman kuha jutarnju kavu i dolazi sebi.

Nastavak anti age teme

Upozoravam, tekst je poduzi.

Neke od najpoznatijih anti age kremica (obratite paznju da sam napisala najpoznatije a ne najbolje ;-)


za 475 dolara






http://www.drlewinns.com/us/main.php

La Prairie http://laprairie.com/shoponline/shop.html

Kad se zelite pobrinuti za svoju kozu, onda je zadnje mjesto kamo trebate otici parfumerija. Od tamo tesko da ce vas pustiti izaci, a bez da vam dijagosticiraju neki problem koji treba HITNO sanirati i to ne, pobogu nicime drugime nego BAS njihovom linijom! I ako to ne ucinite SAD I ODMAH (ne, ne, ne morate se time namazati, za lijep izgled je bitno da to kupite sad i odmah) wink pogledati ce vas sazalno i reci kako morate misliti na sebe, kako si ne bi trebali dopustiti da u TIM godinama tako izgledate i kako s PRAVOM njegom nikad nije prerano za poceti. Ja sve te monologe vec znam napamet i ponekad mi dodje da im ponudim izrecitirati ih umjesto njih. Daleko od toga da ja ne kupujem u parfumerijama. Kako da ne, zlatna kartica Douglas. Ali kad ulazim, znam tocno po sto sam dosla jer sam se prije raspitala, citala, informirala i ne zelim da mi pruze ikakvu drugu vrstu usluga osim da mi dohvate proizvod s police i naplate ga.

Ne dam se vise "savjetovati". Nemam ja za to vremena. Radije cu otici sa mojom apotekarkom na kavu pa ce mi ona suvislije ispricati sto ima novog u svijetu znanosti i koja firma je prva s time skocila na trziste. Mene vise zanima kad im istice licenca kako bi proizvod konacno postigao realnu cijenu, isto kao i sa kim ljekovima - apsolutno su isti kao i oni markirani, samo su ili u apoteci ispod kase LOL ili cak u skladistu, jer su tri puta jeftiniji pa da ne bi previse zapinjali za oko.
Tak su vam meni tete u parfumeriji sa 26 dijagnosticirale bore koje eto ni par godina kasnije nemam.
Razumijem kako je tesko odoljeti svim tim sarenim teglicama koja su jos upakirana u tako krasna obecanja, a sa plakata vas jos i izgleda krasno retusirano lice, pa tko ne bi pozelio izgledati tako???
Pogotovo kad sve sto za to trebamo uciniti je utrositi par sekundi ujutro i navecer i dohvatiti carobni mix iz teglice i to jos sa pisljivih 60 eura. Iskreno - kad bi krema to mogla sto obecaje, 60 eura bi bila prava RASPRODAJA za takve rezultate te bi estetski kirurzi svi ostali bez posla.
Jer tko bi isao pod noz i placao 20-30 puta vecu svotu, kad to moze imati na mnogo jednostavniji i bezopasniji nacin?

Urbani mit - masna koza dobiva bore kasnije i suha koza ranije stari.
I zene koje koriste IZNIMNO skupu kozmetiku i dalje dobivaju bore zar ne? I cak i one se narucuju na tretmane estetske kirurgije, a ako bi kozmetika bila odgovor na sve, upravo one bi si bile u stanju kupiti NAJBOLJE. Zasto onda poznate glumice idu i dalje pod noz? Mislite da vi znate neku tajnu koje one ne znaju ili ste vi samo podlozniji reklami? Djeca sa izrazito suhom kozom nemaju bore, zar ne, iako da, moze im koza izgledati malkice izguzvano, sto nestaje cim ste ih namazali necime. Upravo u tome je caka - suha koza (ako ju ne mazete) ce izgledati naboranije od masne, ali samo izgledati tj. cim ju namazete "bore" ce nestati. A da su to bas prave bore, ne bi nestale.

Imala sam i sama slicnu zgodu, pocetak 20-tih, upala sam u neki stos sa puderom u prahu i doslovce se overdosirala time da sam jedne veceri ugledala duboke linije ispod ociju i dozivjela sok (zar vec, u tim godinama bore?!) a tu vecer su mi decki obicno dali 6-7 godina vise. namcor A joj muke. Uglavnom presla sam na tekuci puder i pogadjate bore su nestale. Stari trik kojim se marketing sluzi, da, svaka koza izgleda bolje kad je navlazena. Svaka. Istina je da anti age kreme (osim zastite od novih bora dobivenih kroz fotostarenje) NEMAJU nikakav ucinak na eliminaciju postojecih bora. A i ovaj spomenuti ucinak imaju samo ako imaju solidan SPF, a znamo da vise od pola njih nema nikakav SPF a one koje imaju, dio njih nema UVA. Tako da te Instant Wrinkle Eraser-e promatrate sa skepsom. Neke kreme (da, cesto one na bazi silikona ili one koje sicunim iritacijama "napuhnu" kozu na par sati) ce uciniti da izgleda da su bore manje (jedna Sisley krema bas to radi). No onog trena kad umijete lice, one ce biti i dalje tamo. U nepromjenjenoj formi. I bilo koja anti age krema bez SPF-a ne moze zaustaviti ama bas nikakvo starenje, pa ni no prerano. Te fine borice koje u reklami spominju i koje vam obecavaju izravanti i nisu prave bore - to je dehidrirana koza. Naravno da ce krema pomoci. Skoro pa bilo kakva krema. To je kao da usporedite mozete li se napiti sa ili bez alkohola, jer upravo po slicnom principu dolaze do wunder rezultata u smislu povecala se vlaznost koze za 300%. Bas na takve izjave znanstvenici padaju u ocaj.
Nisu vam rekli da su prije toga mozda kozu prebrisali alkoholom i namjerno isusili kako bi dobili cim losije pocetne rezultate za usporedbu, nisu vam rekli da bi bilo koja krema, a ne ISKLJUCIVO njihova imala identicne rezultate u tim uvjetima.
Ili, neki dan citam reklamu za novi proizvod koji je testiran (prvo u naslovu pise velikim slovima DERMATOLOSKI TESTIRANO), a onda sitno sitno na dnu pise da su proizvod testirali na 10 zena, koje su po savjetu dermatologa to same mazale doma LOL.
Dakle fine borice odlaze bilo kojom vlaznom kremom, a prave bore ne odlaze NIKAKVOM kremom. Na stranu cinjenica da su tete u parfumerijama trenirane da prepoznaju vas ocajan pogled pri ulasku u parfumeriju. Blizi se 40-ta! Nude nam rijesenja. Kupujemo! Odmah! Samo da vec nije kasno!
Najveci dio bora koje imate u 40-tima je upravo zato jer ste to sami isprovocirali, prave bioloski uvjetovane bore dolaze kasnije.
Provjerite. Pogledajte lice i imate li bore oko ustiju i ociju, pa pogledajte guzu. Imate li tamo bora? (nemate, ukoliko niste imali velikih oscilacija u tezini), imate li tamo poremecaje pigmentacije - jok. Ili zasto ne proizvode kreme protiv bora za guzu? Jer koza je koza i jednako stari. Ili ne?! Ili stari onako kako se ponasamo prema njoj i lice nam je mnogo cesce na suncu i smogu, nego guza. Zasto sa 45 nemate naguzvanu guzu (imati cete ju, ali 20-ak godina kasnije)? Kozmeticka industrija nema na to odgovor a vi ga niti ne trazite.
Jos jedan marketinski pojam je - cellular renewal, cim pojam znanstvenije zvuci i cim ga je teze zapamtiti, tim je proizvod koji ga sadrzi bolji. Ili ne? Zapravo velik dio kvalitetnih kozmetickih proizvoda cak i ako to eksplicitno ne napisu, rade upravo to - stanicnu obnovu. Sve sto stiti od sunca, ima antiiritante i antioksidante, teoretski podrzava tu obnovu. Zdrava koza se obnovi potpuno u razdoblju od 28-45 dana. Ali ako se suncate, pusite, pod stresom ste, taj proces se prilicno usporava. Onda recimo uzmete najobicniji peeling kako bi odstranili mrtve stanice koze, one koje izgledaju sivo, umorno i time ste podrzali celularnu obnovu.
Dakle proizvod na kojem pise da sluzi za cellular renewal ne morate platiti puno i ako ga platite to sigurno nije zato jer ima neki unikatan sastojak. Nase stanice se kako starimo sve sporije obnavljaju, dok se na kraju ne prestanu obnavljati. Neki znanstvenici istrazuju growth factors koji bi sprijecili stanice da se "ugase". S druge strane, ako imate stanice koje ne znaju kad treba odumrijeti - imate rak.

Vjezbe za lice:
Ne upraznjavam niti vjerujem u iste, ali koga veseli: njima kao jacate misice lica i drzite kozu duze napetom (kronoloski duze). Medjutim opusteni misici lica su tek jedan od nekoliko uzroka nastanka bora. Mnogo vazniji faktori su: smanjeni kolagen i elastin (suncanje), genetika i biolosko starenje - smanjuje se kolicina masnoce na licu. Mimika koji cesto cinite (pusaci i pusacke bore oko ustiju) kao i opustanje misica jer se ligamenti koji ih drze olabavili. S druge strane kad si date uspricati botox on uklanja bore na nacin da zamrzne misic i sprecava ga da se mice, a ovdje savjetuju da vjezbate misice.
Knjigu na tu temu mozete kupiti na Amazonu za 4,00 eura
Estetska kirurgija naime povuce misic na licu tamo gdje je bio prije nego se "spustio" i "zaljepi" ga na to novo-staro mjesto. Dakle gimnastika tih misica bi ih samo dodatno pojacala na losem mjestu na koje su spali i neka moja teorija - tako samo jos povecala bore.

Anti age maske
- vecina maski za lice (http://jja.blog.hr/arhiva-2006-07.html#dan7) je glina, blato i minerali. Maske koje bi mogle uciniti nesto za izgled koze su one na bazi AHA, BHA ili tretoina. One peel off maske cesto koriste sastojak koji se koristi i za lak za kosu, zaljepe se za lice i onda ih vi "ogulite" - peel off. To moze biti losa stvar za osjetljivu kozu. Ali moje misljenje o maskama znate, sastojak koji bi vam tamo pomogao bolje koristite svaki dan a ne jednom tjedno na 20 minuta. Nekim zenama treba taj ritual maske, kako bi osjetile da cine nesto posebno za sebe. I to je o.k. Pazite samo da za sastojak ne izabrete nesto sto iritira kozu i ne ocekujte cuda. I nakon tih peel off maski vam je lice privremeno gladje, jer su zapravo "skinule" povrsinski dio koze.

Koje ruzeve, sjajila koje firme i koje nijanse volim i zasto:

RUZ - tonovi s ove slike su oni koje najcesce nosim
1.Almay – Lip Vitality Smoothing Lipcolor with Kinetin SPF 15 8,69 dolara krasno kremast
2.Borghese-B-Moisture Lipcolour 23,00 dolara
3.Borghese-Lip Treatment Moistuzier SPF 15 18,50 dolara
4.M.A.C. Amplified Creme Lipstick 14,00 eura a jednako dobra varijanta je i od Rimmela Lasting Finish Lipstick 5,50 eura, ovo su kremasti ruzevi

5.Mat ruz- Elisabeth Arden Color Intrigue Lipstick 17,50 eura prekrasan izbor boja M.A.C. Matte Lipstick 14,99 eura je vise mat nego prvi a ima i Paula’s Select Smooth Matte Lipstick za 9,00 dolara a nista losiji
6.Dior- Diorific Long Wearing True Color Lipstick 22,00 eura uopce nije trajan kao sto bi naslov dao zakljuciti ali je dobar ruz
7.Dior-Rouge Hydrating Lipstick 21,00 eura vrlo kremast, bogat, skroz pokriva
8.Clarins-Le Rouge Lipstick 21,50 eura i 30 krasnih boja, podjeljen u vise skupina, emotions grupa ima prekrasne nude tonove, passion grupa zivu crvenu boju, insipration ima koraljne i boje cigle, fusion ima neutralnu roza i mauve smedje tonove te sensation ima zemljane tonove slican ali za manje novaca je Revlon Absolutely Fabulous Lip Cream SPF 15, za 9,00
9.Clinique-Long Last Soft Matte Lipstick 12,50 eura
10.Estee Lauder True Lipstick za 17,50 eura satin ili mat, luksuzno zlato zapakiran
11.FACE Stockholm 114 full coverage nijansi za 17,00 eura ili prakrasan mat ruz Matte Lipstick za 17,00 eura
12.HR-Ritual Rouge Intense Color Long Lasting Lipstick 21,00 euro ili sheer varijanta, dakle prozirnija boja Ritual Rouge Brilliant te Stellars kolekcija iz koje imam dva savrsena ljetna ruza - svjetlucava varijanta (odlicna zamjena za sjajilo)
13.Chanel-Aqualuminere Sheer Colour Lipshine SPF 15 za 23,00 eura ima dobru SPF zastitu i meni je draza varijanta od sjajila jer je manje ljepljiv, inace mi se musice zaljepe dok vozim bicikl smijeh
14.L’Oreal-Endless Comfortable 8-Hour LipColour za 8 eura je vrlo slican Lancomovom Rouge Attraction Lipcolour koji je skoro tri puta skuplji! Obje firme koriste istu tehnologiju L’Oreal ju zove "soft-seal" a druga firma ju zove "stayPut". Ruzevi su o.k. ali ne traju 8 sati, ako zelite trajan ruz probajte Lipfinity ili My Lip Miracle.
15.Krasan kremasti ruz je L’Oreal Colour Riche Rich Creamy LipColour za 7 eura, slican je Lancomovom Rouge Sensation LIpColour osim sto je ovaj drugi tri puta skuplji. Nesto izmedju krasnog kremastog ruza koji se ne razmazuje i druzi duze nego obicni je Rouge Pulp Anti-Feathering Lip Liner za 9 eura u obliku automatske olovke i 6 boja
16.Lancester-Moisture Enhancing Lipstick za 14,50 eura, veliki izbor boja, nije pretrajan kao i krasan mat ruz Velvet Matte Comfort Lipstick, ista cijena
17.M.A.C. Lipstick za 14 eura, podjeljeni su u nekih 5-6 podgrupa tipa Satins, Frosts, Retro …Satin je mat, kremast i o.k.
18.Max Factor-Shimmer Perfection Lipstick za 7 eura za one koji vole sjajne ruzeve! Lot of shimmer!Za one zeljne paznje.
19.Makeupforever-Liquied Lipstick za 16 dolara prekrasno bogate boje kao i Rouge Pinceau Mat Lipstick and Brush 19 dolara sa ugradjenom cetkicom, oni koji su u potrazi za mat ruzem trebali bi svakako ovo kupiti
20.MK Signature Creme Lipstick 12 eura
21.Neutrogena-Lip Boost Intense Moisture Lipstick SPF 20 za 7 eura cerek
22.Orlane Treatment Lipstick za 22 eura, to je jedino sto iole valja od te firme, hidratantna kremasta tekstura, nije los ni njihov "tekuci" ruz Fluid Lip Colour za istu cijenu.

TEKUCI RUZ (hibrid ruza i sjajila)
1.Lancome Lip Dimension Lasting Liquid Lip-Shaping Colour za 20 eura ili jeftinija verzija od L’Oreala Colour Riche Rich Creamy Lipliner za 7 eura
2.Estee Lauder-Electric Intense Liquid LipCreme za 22 eura je hibrid ruza i sjajila kao click-pen sa cetkicom za aplikaciju. Nije previse ljepljiv.


OLOVKA ZA USTA
1.Guerlain- Divinora sa kisticem, vec godinama kupujem samo nju i preporucuju ju i sa konkurentskih countera, a to ipak nesto znaci. Cijena 17 eura
2.Cover Girl-Outlast Smoothwear Lipliner 6,69 eura
3.HR-Lip Pencil 16,00 eura
4.L’Oreal- Crayon Petite Automatic Lip Liner za 7 eura ili Lip Duet Lip Liner and Colour Crayon dual-sided pen za 9 eura

TRAJNI RUZ
1.Max Factor Lipfinity ili Lipfinity Everlites za 9,50 eura (ovaj drugi je verzija blazih boja, za osobe koje preferiraju nude ili prirodni stil i ne zele djelovati nasminkano)
2.Avon – My Lip Miracle 8,00 eura
3.Cover Girl- Outlast Smoothwear 8,99 dolara i Outlast All Day Lipcolour za 11,00 dolara, jedina razlika toga i Max Facora je da Cover Girl ima puno vise nijansi
4.M.A.C. Pro Longwear Lipcolour 19,50 eura s dva kraja, jedan daje boju, drugi daje finish
5.L`oreal Endless Kissable Lipcolour 8,99 eura, daje zaista trajnu boju ali usne se mogu osjetiti suhima, nikako za zene koje pate od suhoce usana, Avon ima verziju ovog i to Perfect Wear Ever Glaze Lip Link ali nije ni do koljena Max Factoru, osjecaj na usnama je suhoca. Jos jedan ruz koji ova firma svrstava u trajne je Colour Endure Stay ON LipColour za 10 eura i slican je Revlonovom ColorStay
6.Lip Ink-ruz traje 24 sata , bilo da jedete da se ljubite ili tusirate zato se i zove tinta, prodaje se u setu S M ili L a najmanji set kosta 33 dolara plus dostava, vazno je pustiti da se svaki sloj dobro osusi a to zahtjeva vise od 10 minuta, ako imate izrazito suhe usne izbjegavajte ovo
http://www.lipink.com/

7.M.A.C. Pro Longwear Lustre Lipcolour 19,50 eura, nastavlja 2 steps sistem, koji je prvi poceo Max Factor a do savrsenstva doveo M.A.C. Lustre verzija je drugacija od Pro Longwear klasicne jer su boje manje intenzivne i gornji sloj je malo svjetlucav dok je u klasicnoj verziji clear.

SJAJILA ZA USNE
1.Revlon- Super Lustrous Lipgloss 7,00 eura nijansi 10, izgledaju svjetlije na usnama nego u tubi. Nista losiji od Chanela, a 3-4 puta jeftiniji.
2.Chanel-ako nesto radi super onda su to sjajila za usne, svaka firma ima neke adute, ovo su aduti ove firme Cristalle Gloss Waterlight Lip Gloss 24,50 eura, te jeftiniji a zaista nista losiji je Revlon Super Lustrous Lip Gloss 7,00 eura
3.Clinique-Glosswear For Lips Sheer Shimmers, 16,50 eura, nije ljepljiv, lagan
4.Estee Lauder- Go Pout Sheer Lip Glaze za 16,00 eura ili Pure pops brush-on colour
5.Laura Mercier-Lip Glamour za 18 dolara i boja ambre rose glace
6.Clinique-Colour Surge Impossibly Glossy za 14,50 eura je sjajilo u tubi i prvo od ove firme koje ima zaista intenzivnu boju, bogate pigmente
7.Makeupforever- Super Lip Gloss, tuba, 16 dolara, jedan od najboljih sjajila na trzistu
8.Mary Kay- MK Signature Lip Gloss 12 eura, nije ljepljiv, ultra wet finish, pigmenti su snazni i efektni

Ja cu vas 2-3 mjeseca zabavljati sa temama o kosi, celulitu, estetskoj medicini i novim proizvodima, ujedno primam prijedloge ako sam koju temu zaboravila, a voljeli bi citati o tome, a od jeseni krecem sa temama o kosi cerek Istine i zablude kao i top liste proizvoda od Avona do body shopa preko Vichy-ja i head and shouldersa do Dove-a. Garniera, L'oreala, Friede, Kerastase-a Kiehl's-a, Pantene, Redkena, Revlona (imam trenutno njihov sampon za bojanu kosu), preko wash and go, Welede, Welle ukljucujuci i salonsku liniju. Biti ce to nama zanimljiva jesen i zima party

Danas sam isla u apoteku po one kapi za vlazenje ociju ( jednokratne ampulice Hya-Opthal, preporucam, koristi i moj oftamolog, za sve koji rade po citav dan na PC-u) i tako usla u razgovor s magistrom i mic po mic nadjem ja sebe kako joj objasnjavam cijeli njen regal kozmetike rofl Zena mi se jos ispricala i priznala da pola toga ne zna i da ne zna da ako prodaje kemijske peelinge mora napomenuti i SPF zastitu i isla si je to zapisivati na neki blok LOL. Kupila sam jos jednu bocu termalne vode, toga uvijek treba i La Roche Toleraine gel za umivanje bez dodataka boja, mirisa i konzervansa, 150 ml oko 13-14 eura. Za normalnu do mjesovitu kozu jako jako blaga stvar.

Korason zelim dobro rostiljanje skupa sa tzazikijem party a i svima ostalima ugodan vikend! Mi smo jutros potpisali novi ugovor o najmu stana, pa smo eto shodno tome happy cerek Jer smo nasli stan ULTRA brzo (svi su nas upozorili na mjesece i mjesece trazenja, jer su takva njihova iskustva, a mi nasli u roku od 2 tjedna), jer nam se stan svidja, jer je skup ali ne i preskup i jer ce nam zidove prefarbati svaki u boju koju mi zelimo i to besplatno. I jer imamo prekrasnu divovsku garazu, vrt i balkon cerek i jer cu uskoro u pravu pravcatu vlastitu radnu sobu, za koju vec polako biram namjestaj cerek Sad cemo vikend provesti u Baumarktu i traziti potrebne sitnice za stan.

- 20:30 - Komentari (13) - Isprintaj - #