JJA

petak, 16.02.2007.

Kozmetika petkom...

Prvo, hvala Ljeljo, zakon si!

Opet zeza tehnika, pa ako prodje tekst, dobro, ako ne - znate koga treba tuci. wink


Prvo malo to buy ili not to buy ideja, onda o kosi, a onda i jedan recept za vikend...

O kozmetici benefit sam vec pisala, feministikinje klonite se ove "sve je slatko roza i sexy" girly linije. Pakiranje cista desetka, nostalgicno i LUKSUZNO, proizvodi su mnogo losiji. Ono sto osvaja na prvi pogled su one cozy pudrijere...pravi dasak nostalgije. Ja sam kupila ruz rush hour za 22 eura, boja mi se dopala ali nije ne znam sto, u DE su preko 3 godine i dalje kontinuirano imaju sve reklame i sve brosure iskljucivo na engleskom?! I poruke tipa "Me? Work overtime? Only on myself...I’m a full time job!" u USA je ovo 20 dolara....ili napisali smo knjigu o puderu ;-))



Dobila sam danas posiljku jer sam navodno na nekoj nagradnoj igri koje se iskreno receno ni ne sjecam dobila 5 novih Dove sampona, tek dolaze na trziste. Testiram i javim.

Za Amerikanke nase naturalizirane: Flirt Pretty Easy Quick Cover
10 dolara, odlican izbor nijansi, cream to powder, njihov korektor preskocite osim sto ne zelite salicilnu kiselinu oko ociju, pH je los i doticna i ne bi obavila svoj posao a riskirate ozbiljne iritacije oka.

Onako iz gusta imam listu najskupljih kozmetickih proizvoda EVER, a DDF RMX definitvno ulazi u istu. Njihov set kosta 950 eura! Te uz Creme de la Mer spada definitvno u najskuplje stvari – pripisuju mu svojstva proizvoda stoljeca, dapace lijeka za kozu stoljeca
dostaviti ce vam ga smrznutog doma i drzati ga morate u zamrzivacu, ima unutra i kolostruma, a i primjena istog tj. priprema lica za ovaj izvor mladosti je prilicno vremenski zahtjevna. S druge strane netko tko plati kozmetiku toliko, vjerojatno i ne mora juriti rano ujutro na podzemnu i na job...dakle najveci konkuretnt ovom cudu je od La Mer The Essence za 2000 eura.
vec i pakiranje je ono sto bi vas trebalo oboriti, tri stupica koje drze magneti kako bi skupocjeni spremnici stalno dobili novu energiju.
Ima i Lancome svog kolagenskog konja za utrku ali kolagen povrsinski nanesen tesko da ima efekta, pa jos u teglici pakiran, i to sve 30 ml za 60 eura....bolje onda na kolagensku injekciju, one rade.

Avon Anew Alternative Intensive Age Treatment SPF 25 Day dobro pakirano, dobri sastojci i malo previsoka cijena za Avon...ali kud svi tud i mali mujo, pardon avon.
Clinique – za suhu kozu: Liquid Facial Soap Extra Mild (bez obzira na naslov, nema sapuna) nesto kao mlijeko za ciscenje, bez parfema
ako nemate izrazito suhu kozu, bolji je Liquid Facial Soap Mild (najbolje cijene ima Amazon).

Cover Girl – lagan, prozracan puder, odlican za suhu kozu ili zimi za mjesovitu.
Ima SPF 10 i kosta 10 eura

Dove – Energy Glow Brightening Moisturizer SPF 15 – posvijetliti ce cisto opticki ne i stvarno izbjeliti (zapravo to cini mica u proizvodu) ali super cijena i kvaliteta



Este Lauder - trajni ruz, Double Wear Stay-In-Place Lip Duo (M.A.C je malo jeftiniji a jednako dobar)
za one s manje novaca posluziti ce i Lipfinity. Ili Superstay Lipcolor od Maybelline – odlican preporuka! Skida se najbolje sa uljem ili obicnim vazelinom.

Ako trazite gel za tusiranje za suhu kozu a preskupe su vam apotekarske cijene probajte sa Olay za manje od 4 eura i to onoj butter verziji-


Za masnu kozu u trci s mineralnim puderima ima i Neutrogena i to Mineral Sheers Mineral Poweder Foundation – odlicna stvar za one s masnom kozom. Ali oni s mjesovitom oprez, suhi dijelovi lica ce vam do kraja dana mutirati u lisajeve, ovo cim je duze na licu sve vise absorbira. Urban Decey isto ima slican proizvod.
Odlicna stvar od Neutrogene Age Shiled Sunblock SPF 30 za 10 eura

iz iste linije Fresh Cooling sprej zaobidjite, ideja je odlicna jer ovo je NAJLAGANIJI SPF ever ali je prepun alkohola a alkohol i sunce...
Dalje, odlicna anti age linija, odlicno zapakirana bilo u kremi (okoloocna verzija), bilo u losionu za lice ili serumu tj. gel formi je


Crna lista:

Chanel Pro Lumiere Professional Finish Makeup SPF 15 za 50 eura – jedino profesionalno ovdje je profesionalna pljacka vaseg novcanika. Proizvod nema UVA.
Decleor i linija Hydra Floral – ima mentola, citrusa, nerolija (svi ocim decleora su suglasni da to ne smije na lice). Ako dobijete iziritiranu kozu, od toga je.
Nova linija bebe young care, slatke vesele boje i teglica koja zacas dokrajci antioksidanse, u teglice voli pakirati i L’oreal. Te slika onog Neutrogeninog loseg proizvoda:



KOSA:

Neke linije ponosno pisu na reklame da ne sadrze hidrogen peroksid u svojim bojama za kosu. Ono sto vam presute (pa se vi zacudjeno pitate kako to da ste i od takve boje dobili perut) je da sadrze sodium perborate. Koji – kad mu se doda voda reagira tako da otpusta hidrogen peroksid. Ovo je pojednostavljena verzija te price ali na to se svodi.

Pegla za kosu: stariji modeli istih su itekako unistavali kosu, pogotovo ako ju niste ovime obradjivali skroz suhu, ista vlage na kosi bi peglom doveli do kljucanja i doveli vlast do pucanja na svakoj tocci vrenja. Ove novije pegle imaju poseban ventilacijski sistem koji dozvoljava pari da izadje, najbolje rade na polusuhoj kosi i za sitne popravke (siske) dusu daju. Ne vucite kao da vam zivot o tome ovisi, lagano prolazite duzinom kose i to stalno u pokretu, nikako dugo drzati na jednom mjestu.
Pegli ima od 25 do 200 eura, onih za kucnu upotrebu, cak i sa jeftinijim Remington necete pogrijesiti

Ili Tourmaline keramicka cetka

Sunce ostecuje kosu i nema pouzdane kemijske zastite iste. Tj. proizvodi iz tih sun linija djeluju kratko jer se isperu plivanjem, tusiranjem, cesljanjem zato i necete naci na takvim proizvodima pouzdan SPF broj jer takve proizvode nije ni dozvoljeno numerirati jer se ne moze izmjeriti kolicina zastite. Najbolja zastita je pokrivalo za glavu. Nema proizvoda, tj. ne u slobodnoj prodaji ma koliko god kostali, koji mogu potaknuti rast kose. Sastojak koji se u tu svrhu koristi je minoxidil i njega cete dobiti samo na recept.
Prosli put smo naucili da se kosa ne moze naviknuti na sampon ALI neki samponi se mogu nakupiti na kosi i s vremenom ju uciniti mutnom i bezivotnom. Najbolji lijek tome je povremeno koristiti peeling sampon. Tkz. bild up nastaje i od regeneratora koji se ne ispiru, zato je najbolje iste koristiti naizmjence s ostalima. Ne morate dvaput samponirati kosu kako bi ju dobro oprali, OSIM ako ne koristite zaista velike kolicine stajling proizvoda. Svakodnevno pranje masne kose ju potice na to da se jos vise masti – netocno. Proizvodnja masnoce je uvjetovana hormonima i na to mozete minimalno do uopce ne – utjecati izvana. Ne treba svaka kosa regenerator. I to je reklamni mit. Treba vam ako vam je kosa suha, ako se tesko rascesljava, ako vam je kosa zdrava, nema potrebe da ju prenjegujete. Manje je vise. Ako imate masnu kosu, regenerator vam treba samo na vrhove. Pokusajte 1-2 ne staviti ga uopce i promotrite razliku. Reklama vam kaze da ste bez regeneratora mrtvi – no istina je da je za neku vrstu kose regenerator najgore sto joj se moze dogoditi i mnogo lakse bi slozili frizuru bez njega.
Kosa ne treba "skripati" kako bi bila cista, to skripi kamenac ali to smo naucili prije nekoliko mjeseci vec. Pokusajte ju oprati s destiliranom vodom, skripanja nema, a kosa savrseno cista. Dobar sampon se ne mora puno pjeniti a ima odlicnih sampona koji se uopce ne pjene. Pjena je efekt, a cleansing agent je nesto drugo. Ujedno jedan te isti sampon vam se nece svaki put jednako pjeniti, sto vam je kosa vise masna – manje ce se pjeniti, zato i imamo kod drugog samponiranja vise pjene nego kod prvog. Skuplje salonske linije nisu nuzno bolje jer su sastojci identicni jeftinijim linijama, cesto je vlasnik skupe i jeftine linije isti, a firme koje se bave prodajom sastojaka dostavljaju ISTE sastojke svima. Ne morate biti vjerni cjelokupnoj liniji a da bi ona radila. Ako vam netko kaze da morate kupiti sve proizvode jedne linije jer najbolje rade skupa – odgovorite mu, ako ne mogu raditi i zasebno ILI sa drugim linijama, onda su to manjkavi proizvodi. Sisanje vam ne daje guscu kosu, jedino vas oslobadja ispucalih stanjennih vrhova, pa kosa automatski dobiva vise volumena, vlas naprotiv ostaje iste debljine, isto tako ako napravite pramenove pa cekate par tjedana za minival kako bi se kosa "oporavila" izmedju tretmana – ona nije ziva, pa se ni cekanjem nece oporaviti. Oporaviti ce se ako ju pustite na miru da izraste nova.

Sljedeci put samo o kosi, da ne bude danasnji tekst predugacak...ima jos mitova i zabluda s kojima zelimo okoncati.

- 20:51 - Komentari (18) - Isprintaj - #