JJA

nedjelja, 02.12.2007.

Kozmetika skoro pa petkom...

Njega noktiju:





Nisam pobornik ni umjetnih noktiju ni francuske manikure, pogotovo ne one nozne. Iako su vlasnice istih uvjerene da to izgleda jako fensi i decentno istina je da najcesce izgleda samo jeftino. A mozda ce vam i u naletu slabosti ispricati kako izgledaju nokti nakon sto se oni umjetni skinu.



Sa zadnjom fotkom se najvise mogu identificirati jer upravo takve nokte nosim vecinu vremena, jedino za posebne prilike idu crveni nokti i to naravno ne predugi.

Do neke mjere mozemo pomoci da ono sto nam je priroda dala izgleda bolje kako u vezi kose tako i u vezi noktiju, vec veliku stvar smo ucinili ako ih dodatno ne ostecujemo. S druge strane ako imate malo kose, niti jedan proizvod na svijetu nece od toga uciniti bujnu kosu. Niti ima proizvoda bilo da kostaju 5 ili 55 eura koji mogu promijeniti nokat, koji je zapravo, barem onaj dio koji vidimo mrtav.







Protivno opcem uvjerenju, kozicu ne treba rezati i ostecivati jer ona cuva zivi od nezivog dijela nokta i tako stiti (samo ako je intaktna naravno) od bakterija, infekcija i ostalog. Cesto vidim zenu sa savrseno namaznim noktima i upaljenom kozicom.

http://www.visualdxhealth.com/adult/paronychia.html, lijevi stupac srednja slika.

Paronychia: http://www.aocd.org/skin/dermatologic_diseases/paronychia_nail_in.html


Sprecavanje crvenih tockica

Onih koje neki dobe nakon brijanja, najcesce u bikini zoni ali i po nogama, majusni upaljeni pristici. (ne ih poistovjetiti sa crvenim tockicama na kozi). Jedan od mogucih uzroka je urasla dlacica, ne moze se probiti van pa krene rasti ispod koze i upali se, na trzistu imate nesto sa 70% alkohola Tend Skin
kosta oko 20 eura bocica, osim sto je to puno previse alkohola nije zapravo nista vise nego otopljeni aspirin, mnogo jeftinija i blaza varijante je recimo da uzmete losion za tijelo od Paule sa 2% BHA.

ili jednako dobar, ma odlican

Skin Relief Treatment koji je super bilo kod manjih ozljeda, osipa, umiruje svjeze depiliranu kozu, znaci smiruje kozu i sprecava upale, odlicno i kao after-shave bez mirisa za muskarce koji imaju jako osjetljivu kozu, ovo je potpuno bez alkohola.

Ima u sebi aspirina. Ukoliko vam je i ovo preskupo, rastopite dva aspirina u malo vode i time prijedjite vaticom po tretiranoj kozi nakon brijanja/depiliranja, ili barme po dijelovima koji tendiraju upaliti se.

Po mogucnosti koristite destiliranu vodu i ako zelite bas fin proizvod kupite malo glicerina u apoteci i pomijesate, nedostatak je da ovakav self made proizvod ne moze stajati dugo.Ukoliko se sve vec upalilo kupite u apoteci nesto za dezinfekciju.



Ne zamijenite ovo sa keratosis pilaris






iliti guscja koza, o tome sam vec pisala u nekoliko navrata, tkz. sheron stone sindrom



Zatvorene pore, tvrdi potkozni pristici, cesto na nogama pozadi, na nadlakticama, bokovima, nazalost neki misle ako redovito pilingiraju da ce to skinuti s koze i time samo pojacano isprovociraju kozu na novu reakciju. Najvaznije izbjegavajte vrucu vodu i agresivne sapune, opcenito sapune. Pazite na pH vrijednost sredstva za pranje. Koristite neki lagani BHA losion jer on otvara pore. I topiv je u masti pa ce uci u zacepljenu poru, ako ne morate ne mazite nicim za njegu osim ako je koza tu jako suha. Stitite se odjecom i na plazi kreme za suncanje mogu pogorsati stvar.
Stvar mogu pogorsati i teske masne kreme, tipa jer ne da kozi da dise.

Suha koza ruku, pogotovo sad. Jeste probali parafinsku kupku?

Lukusz za vase ruke.
mozete si kupiti i set za doma,


Kupite sto vam treba u apoteci, recimo 500 grama parafina je oko 10 eura. Sve potrebno ima za kupiti i na njemackom amazonu, a ovako
izgleda koza nakon tretmana:



Onda se to odstrani a ostane divna meka koza. Oko ovoga su podijeljena misljenja; jedni misle da ovo odlicno stiti kozu ruku, a drugi misle da sprecava kozu da dise.

Jeftinija varijanta je ono sto radim godinama, kupila sam u apoteci fine pamucne rukavice, cijena oko 5 eura, najbolje one koje mozete i iskuhati i onda namazete jako debelo neke kreme i navucete rukavice i s time prespavate.

I rukavice zimi nisu samo moda, time stitite kozu od vjetra, hladnoce i isusivanja. Ja se dugo nisam mogla natjerati na rukavice, a onda sam kupila fine kozne crne i tamno zelene, malo duze pa si vise ne djelujem kao baba ili klinka na zimovanju na Sljemenu, a ruke izgledaju puno bolje.

Mnogo zena a da i ne zna ima alergiju na latex rukavice za ciscenje, pa u najboljoj namjeri da zastite ruke od agresivnih sredstava za ciscenje zapravo pogorsaju stvar.
Osobno drzim malu tubu kreme za ruke svugdje, jednu na radnom stolu doma, jednu na poslu, jednu na komodi u hodniku, jednu na nocnom ormaricu (to su tube od 15-20 ml) jednu u kuhinji, jednu u kupaoni, pa u boravku i jednu u svakoj torbi. Tako nikad ne moram imati suhe ruke. Ljeti je najbolje traziti kremu sa SPF faktorom. Ili koristiti neki bezmasni losion za suncanje u tu svrhu.

Sto kad tijelo svrbi?

O koznim problemima sam pisala ranije potrazite tekstove od 9. i 10. mjeseca prosle godine. Tko zaista pati ozbiljno od tog problema preporucam Linola proizvode, medicinske pjene za tusiranje.
, te Eucerinovo ulje za tusiranje 200 ml, Lipid Duschöl:
sa 65% lipida i djeluje kao uljna kupka samo bolje, jer kupke nisu dobre za suhu kozu, oduzimaju joj vlagu.
Ili fluid za tusiranje na bazi uree, Waschfluid 5% Urea:



Ili iz programa Avene djecja linija (odlicno i za odrasle) pjenu za tusiranje:
zove se Pediatril.

Ako se bas morate kupati, a imate jako suhu kozu, ne koristite previse vrucu vodu i najbolje nesto ovakvo:

Avene Trixera.

Jos preporuka Cold Cream gel za tusiranje, isto Avene:



Te od La Roche Posay LIPIKAR linija i to ( sa 20 % karite maslacem), LIPIKAR Surgras
Konzentrierte Duschcreme, te LIPIKAR Duschschaum ili LIPIKAR Badeöl.



Dalje Bepanthol losion za tusiranje 150 ml i 5 eura:



Eubos blaga krema za tusiranje 200 ml i 7 eura:



Ne morate imati suhu kozu, ali ako ste trudni i koza vam se rasteze ovi gore proizvodi su isto za preporuciti. Dalje Physiogel Dusch Creme
10 eura i 150 ml.




Vichy Lipidiose Duschcreme ili pola litre na bazi shea maslaca za 5 eura:



Ujedno ako kosu perete pod tusem (ja ne, izadjem iz kade pa se nagnem) mozda ste bas na nesto u samponu alergicni, a krivca stalno trazite u gelu za tusiranje.
Prvo bih izbacila sve proizvode sa mirisom i odatle krenula. Mozda ste alergicni na omeksivac ili prasak za ves?
Neke iritirajuce supstance se aktiviraju pomocu topline – vi izadjete topli ispod tusa, obrisete se rucnikom kojeg ste natopili omeksivacem i tad vas pocne svrbiti tijelo.
Ili ste u istome oprali plahtu i nocu vas svrbi koza a ne znate zasto. I vruca voda moze prouzrociti svrbez.
Nosli ste najlonke cijeli dan i koza nije disala, eto svrbeza.

Proizvodi razno:

Probala dvije Avene stvari; jedna je gel emulzija za skidanje sminke za osjetljivu kozu oko ociju, skida i vodootpornu sminku sto je naravno na policama suzilo izbor, da skida i vodootporno a da je blago. 125 ml i 14 eura.



Bezmasni gel-losion, ima pH slican nasim suzama, dobar i za korisnike leca. Znam da neki vjeruju da vece kolicine triethanolamine-a jesu karcerogene ali ja u to ne vjerujem, tj. nisam nasla dovoljno dokaza za tu tvrdnju. No mislim da je fer da na to upozorim druge pogotovo jer je to gl. sastojak i ovdje u svrhu pH ravnoteze.
Bez konzervansa, iako proizvodjac kaze i bez parfema to bih shvatila uvjetno, jer koriste bas PHENETHYL ALCOHOL za miris u proizvodu. Gel se sastoji od 93% termalne vode.

A proizvod broj dva sam testirala jer sam dobila ravno 8 testera po 5 ml u tubicama nekog umirujeceg seruma iste firme, ovako je pakirano i 30 ml kosta
20 eura. Sa patentiranom tehnologijom liposoma navodno umiruje kozu iziritiranu odm vjetra i suhog zraka i nanosi se ili ispod lagane kreme ili sam. Ne masti. Na bazi silikona, dakle koza ODMAH izgleda bolje. Bez konzervansa (sto nije tocno jer recimo benzoic acid koriste bas za to), 77% termalne vode i tkz. voda u ulju emulzija. Ima i glicerina. Sadrzi iako malo parfem.

Ovo dolje je moja nova maska za spavanje, mogu zaspati samo u zamracenim prostorijama a to cesto u razno raznim hotelima nije slucaj. Zasto bih se patila kad je rijesenje tako jednostavno? A ovo ispod toga su moje nove playboy papuce koje sam dobila na poklon. Sve su slatke, cak je i dzon ukrasen.





- 17:30 - Komentari (15) - Isprintaj - #