JJA

ponedjeljak, 27.05.2013.

LCHF KUHARICA STIŽE!

Reklama za Bugi i njenu i Anitinu prvu knjigu.sretannjami

Sigurno ste puno puta čuli da ”ono što je ukusno nije zdravo i deblja”? Da, to vam je sigurno poznato, jer nas tako uče od djetinjstva. Zbog toga smo cijeli život razapeti između želje da održimo dobro zdravlje i normalnu tjelesnu težinu i želje da jednostavno uživamo u životu i dobroj hrani. Ovom kuharicom želimo srušiti taj mit i pokazati da je moguće imati oboje: dobro zdravlje i normalnu tjelesnu težinu, uz uživanje u pravoj ukusnoj hrani.

Prva hrvatska LCHF kuharica samo što nije stigla!



Knjiga recepata koja objedinjuje zdravu prehranu i uživanje u hrani.
Namjera nije bila samo sakupljanje i tiskanje LCHF recepata, već nešto puno više:
cilj je bio pripremiti pravi vodič za LCHF način života, koji će biti edukativan, inspirativan,
ugodan oku i praktičan. Stoga knjiga sadrži oko 250 recepata od kruhova i peciva, jela s jajima i drugih finih jela za doručak, preko juha i predjela do glavnih jela, od zanimljivih i ukusnih priloga (koji nisu krumpir, tjestenina i riža…), salata, samostalnih malih jela za svaku priliku, do brzih jela, grickalica, torti i kolača; 180 profesionalnih fotografija, većim dijelom iz Buginog objektiva.

Kao i nekoliko izabranih fotografija blogera te čitatelja bloga ”Istine i laži o hrani”;
Popratne edukativne tekstove o prehrani kao na primjer - koja je razlika između LCHF i Paleo koncepta,
te kako pronaći svoj optimalan način prehrane, zašto smo odbacili pšenicu i ostale žitarice, predrasude o masnoćama i bajke o biljnim uljima, praktični vodič kroz masnoće u kuhanju itd.
Knjiga sadrzi i popratne tekstove o namirnicama te puno sitnih praktičnih savjeta kao npr. o psyllium prašku, kokosovom brašnu, vaniliji, prašku za pecivo itd., te registar malih proizvođača zdrave hrane u Hrvatskoj.

Sve to na 224 stranice, u knjizi tvrdog uveza, izdavač je TRAGOM Šibenik, a knjiga nosi ISBN broj 978-953-57637-0-3.

Sve ostale informacije na: lchf.kuharica@gmail.com

Osobno jedva cekam prolistati knjigu, posebno me zanima kako se hraniti zdravo i s malo mesa, a uz to i bez zitarica koje u vidu pira, kus kusa, heljde, jecma i ostalog redovito konzumiram.

Cure puno uspjeha i Bugi kad se okupas cujemo se za narudzbu.njami

- 19:49 - Komentari (2) - Isprintaj - #