JJA

srijeda, 30.08.2006.

Poklonite nezaboravne trenutke...

iili upoznajte inovativnu poslovnu ideju –firma "my days"
http://www.mydays.de/noflash.cfm

Firma koja prodaje posebne dozivljaje. Gotovo sve koje si mozete zamisliti. Ako ga nemaju jos u ponudi, predlozite im svoju zelju i uciniti ce sve da ju ostvare.
Koliko puta ste se zapitali sto pokloniti dragoj osobi? Ili sto pokloniti nekome tko vec sve ima? Jeste bas sigurni da ima SVE? Kako bi bilo pokloniti nezaboravni dozivljaj?
Zelite letjeti Zeppelinom? MIG-om? Zelite dozivjeti jedan krimi-vikend? Kuhati sa vrhunskim svjetskim kuharima? Sve moze!

Mozete si ispuniti gotovo svaki ludi san, barem na jedan dan. Voziti formulu ili oldtimera, nasi veliki djecaci si mogu iznajmiti playground za odrasle i igrati se opasnih igara, mozete probati
Zorbing , cvrsto vezani kotrljate se kroz prirodu u divovskoj prozirnoj kugli...ovdje vam prodaju umotano u krasni papir kreativnost, uzbudjenje i avanturu. Imate full flight simulatore
mozete se voziti u balonu, proci pravu astronautsku obuku, probati spacewalk

Zelite jedriti? Roniti pod ledom? Zaigrati jednom sa profesionalnim sportasima?


Recimo FC Bayern je 350 eura. Zelite masazu vrucom cokoladom?

Organiziraju i vrhunske vinske seminare, gdje cete od strucnjaka i svjetski poznatih somelijera uciti kako prepoznati dobro vino. Organiziraju i tecajeve kuhanja gdje su sefovi kuhinje najpoznatiji svjetski kuhari! Ja sam dobila na poklon jedan takav dan i necu ga dugo zaboraviti. Opustena atmosfera, vrhunska oprema i vrhunski kuhar koji nama petero pokazuje svoje znanje, gdje ne samo gledamo nego i sudjelujemo i poslije u ugodnij atmosferi sve skupa poklopamo.

Ja sam nekome poklonila sushi-tecaj i slavljenica se odusevila!



Zelite vremeplovom otputovati, barem 1 vikend u srednji vijek - ide i to, jesti cete stvari kojih je tada bilo i zivjeti bez struje i tehnike ta dva dana, SVI ljudi koje cete sretati u zamku ce biti obuceni u srednjevjekovnu odjecu i nista vas za vrijeme boravka nece navesti na ideju da ste zapravo par stoljeca kasnije rodjeni.
Zelite se barem 1 vikend osjecati kao zvijezda? Ide i to od limuzine, batlera, do najskuplje hotelske sobe u gradu, vaseg frizera itd. Zelite snimiti vas videospot? Ili sudjelujte uzivo u krimicu, ulazite u restoran gdje su svi glumci osim vas i igraju radnju krimi filma koja je vama nepoznata i kraj vam je nepoznat (moram sad misliti na Game s M.Douglasom).
Mozete vecerati u rudniku, na vrhu osamljenog svjetionika, prepustiti se bodypaintingu,
mozete djetetu pokloniti dan na gradilistu sa vozilima s kojima se nece ozljediti i koja su velicinom prilagodjena njihovom uzrastu



ili razmaziti sebe i svoju kcerku sa Honey Mummy and her Daughter
Das Mutter-Tochter Verwöhnpaket



Kad su dva frenda dosla prvi put s tom poslovnom idejom, mnogi su ih odbili, jer je ideja bila preluda da bi funkcionirala, na srecu oni nisu odustali od svog sna i vjerovali su u sebe - ostalo je povijest.

Pohvale za UNIKATNU poslovnu ideju. I za hrabrost.thumbup

Za sve one koji tek novce moraju skupiti kako bi uzivali neku od ovih ponuda evo vica za kraj, vicu ce se najvise nasmijati oni koji rade s nekom od politickih tema, jer se ujedno time smiju i svom jadu i nemoci ostvariti neke projekte. Eto, zato smo se danas tako smijali na poslu.

Zasto je UNO projekt opet podbacio
Prosli mjesec je UNO proveo anketu na globalnoj razini
Zadaca je glasila: molimo vas za vase iskreno misljenje i prijedloge kako bismo mogli
rijesiti pitanje oskudice hranom u ostatku svijetu.

Iako jednostavno formulirano pitanje, bilo je sa svih strana pogresno shvaceno
U Africi nisu znali sto je hrana
U istocnoj Europi nisu znali sto znaci iskreno
U zapadnoj Europi nisu znali sto znaci rijec oskudica
Kinezi nazalost nisu znali sto znaci rijec misljenje
Bliski Istok je pitao strucnjake sto uopce znaci rijec rijesenje
Juzna Amerika nije znala sto bi to "molimo vas" trebalo znaciti
Dok u USA jednostavno nitko nije znao sto znaci "ostatak svijeta"

- 18:30 - Komentari (9) - Isprintaj - #

subota, 26.08.2006.

Kozmetika

CELULIT:

-pobjedimo neprijatelja udruzenim snagama. Sto ce reci - kretanjem, zdravom prehranom, masazama, kozmetikom. Oni koji sve polazu iskljucivo na kartu kozmetike na kraju obicno izadju iz cijele price razocarani. I siromasniji. Ti proizvodi ce vam u najboljem slucaju zategnuti kozu. Recimo od svih koje sam probala tipa Dior-ov Body do Vichy-ja i Avona, najbolje rezultate mi je dala GUAM linija.
Tj. njihovo blato kojime sam se umatala, njihova krema za nakon tretmana. Prvih mjesec dana svaki drugi dan, 2. mjesec 3 puta tjedno (uvijek po 45 minuta) blato dobro umasirati, velikodusno nanjeti, umotati se u foliju, pa u bademantil (mora se utopliti) i upaliti PC i surfati.cerek Naknadno masaza od barem 15 minuta Philips Cellesse
na principu vakuuma,
te 3. mjesec svakih 4-5 dana. Ovo je 4. mjesec i uz sport i promjenjenu prehranu, osjecam se super.



Oni koji misle da im je uzalud pocinjati s time NA KRAJU ljeta - sad vam je upravo pravo vrijeme da bi bez stresa i panike zaista bili fit za sljedece ljeto.



Nitko od nas ne zeli celulit. I s reklama obecaju da cemo ga se rijesiti njihovim preparatima. Ja im ZELIM vjerovati, a vi? I tako sam isprobala, pa valjda sve sto ima na nasem trzistu te usporedbom sastojaka i rezultata dosla do zakljucka da NEMA neke vece razlike izmedju proizvoda za 50 kuna i onog za 650 kuna. Naravno kod zadnjeg proizvoda je i placebo efekt veci, jer on raste proporcionalno kolicini novca koju smo za odredjeni proizvod platili.



Genetski smo obiljezene slabijim vezivnim tkivom, zato nam i tijelo moze podnijeti sve fizicke promjene koje se u trudnocu dogadjaju, no ujedno ta "poroznija" struktura vezivnog tkiva je idealan dom za masne stanice. I ne samo idealan nego i PRIRODAN nacin skladistenja masnoce. A priroda je pri tome imala ipak nesto na umu, naime zene koje imaju premalo masnih stanica znaju imati problema sa zatrudnjivanjem.
Nesto iz BIO-ugla


Ima preko 50-ak proizvoda koji svi tvrde da ih samo trebate utrljati u kozu i celulit ce nestati, tako da nema smisla da ih pojedinacno nabrajam. Najcesci aktivan sastojak je ipak kofein. Ili cimet. Ili brsljan. Iako 100%-tni brljanov gel koji sam kupila za smjesnu svotu ovo ljeto u Makedoniji jest bio jedan od boljih proizvoda za ucvrscivanje, a definitivno NAJJEFTINIJI.
Osim studije koju je financirala Johnson & Johnson firma koja posjeduje RoC i Neutrogenu, dakle kompanije koje upravo prodaju proizvode s tim sastojkom, nema ozbiljnih znanstvenih studija koje bi dokazele djelotvornost ovog sastojka. Svojedobno su bile popularne biljne kapsule iz Italije, koje vas navodno sa pisljivih 500 kuna oslobadjaju celulita "iznutra".
Ako je kofein odgovor, ne bi li bilo jeftinije soc od kave svako jutro umasirati u guzu?






Naravno da svi mislimo kako je zadnja guza ipak privlacnija nego mlohava rupicasta objesena guza s gornjim slika. Pogresno je htjeti do tog rezultata doci za mjesec dana i jos najbolje tako da ne moramo ni pomaknuti guzu sa fotelje.
Neke novije kreme protiv celulita imaju i sastojke kao sto su retinol ili AHA kiseline. Pohvalno.

Inace se savjetuje piti dovoljno tekucine, kavu zamjeniti biljnim cajem, jesti namirnice bogate kalijem i c vitaminom, kretati se kretati i kretati, plivati, masirati se, potaknuti cirkulaciju.

Kozmeticke linije bazirane na termalnoj vodi.
Kad znate kako nastaje termalna voda, onda je jasno i sto je u njoj tako dobro. Kisa se kroz mnoga stoljeca skupljla u podzemnom stijenju i do 3000 metara dubine. I na tom putu skupila mnoge vrijedne supstance. Kada dodje u dodir sa magmom (lavom) ugrije se. Od tuda i ime, therme dolazi od grckog za toplinu. Avene, Vichy, La Roche Posay a od skupljih Blue Lagoon


Obicno se ta kozmetika koristi za osjetljivu, iritiranu ili alergijama sklonu kozu. San Soucis je isto ima kao i neki Biotherm proizvodi. Kozmetika ne mora biti skupa da bi bila djelotvorna. No svi mi si tu i tamo pozelimo priustiti bas nesto SKUPO i vjerovati da smo time ucinili “vise” za nas njegovan izgled.

Cim skuplja krema –tim djelotvornija i iliuzija.wink

Kao sto znate, ako ste redovno citate kozmeticke tekstove ovdje, Nivea mi je crnoj listi. Zbog one price sa SPF-om. I razgovora sa kunden hotline-om. Uglavnom to nije bila jedina krema u kojoj su se malo zajebunili kad su isli pisati naziv proizvoda. I Multiple Results All in one Anti-Aging nesto sa SPF 15 nema UVA. Kosta 15 eura. Uz to ima jako zastarjelu formulu i nista sto bi solidna krema trebala imati. Zive na staroj slavi, ali pitanje je koliko dugo. Sad rade velike kampanje po zemljama u razvoju, valjda misle da tamo potrosaci nece citati listu sastojka?
Ma ja sam vam dobra ko kruh wink za prijatelje i u vatru, ali me zezni jednom i zeznuo si na malo duze. Ili kako ide ona narodna - trick me once, shame on you, trick me twice - shame on me. Ili tako nekako.
Jos malo o proizvodima:
Olay - Complete Multi-Radiance UV Lotion SPF 15, dobra stvar ali ne i ODLICNA. 15 eura za 75 ml, SPF je o.k. ali ima premalo onih drugih stvari tipa antioksidansa. No ima dosta niacinamida, pa ako zelite probati ovaj sastojak - mozete to uciniti za relativno male novce. Ima i "mica"-e dakle malo ce vas iluminirati - paznja, paznja ako imate masnu kozu. Ima parfema. Imaju i verziju bez parfema, ista cijena i ista kolicina, isto ime, samo u dodatku pise Frangrance Free - uglavnom verzija kojoj bih UVIJEK dala prednost pred proizvodima s parfemom.

Paula's Choice i njeni tonici - odlicni! Bez alkohola svi po redu. Za 12 eura dobivate 180 ml, licht und luft-dicht zapakirane tekucine krcate antioksidansima, antiiritantima. Onima sa masnom kozom ovakav tonik moze biti dovoljan za hidratizirati lice pa im cak ni krema ne treba jer tonik sadrzi sve sto bi i krema sadrzavala. Samo u tekucoj formi. Recimo Skin recovery Toner je namjenjen osjetljivoj kozi, kozi sa dermatitisom, suhoj kozi a meni je to ljeti dosta i ne moram staviti kremu, nego samo ako idem van neku SPF zastitu, a po noci opet samo tonik i pustim kozu da dise. Uz potrebu blagog tonika, trebati ce vam upola manje vase kreme za lice, jer ce tonik "omeksati" kozu, pa ako koristite skupu kremu, moci cete ju koristiti duplo duze, sto je svakako usteda.
Ima i Skin Balancing Toner - to je verzija za masnu kozu, a kako nema iritirajucih sastojaka, moze i za normalnu kozu sa masnijom T-zonom.

Kod anti-age kozmetike ste vec citali o firmi -philosophy- i njihovim mastovitim nazivima za proizvode. Cak sam spomenula i When hope is not enough kremu SPF 20 za 35 eura 60 ml. Sad bih dodala da u njoj ima ulja lavande. I da neke znanstvene studije tvrde da je to toksicno za stanice. (izvor Cell Proliferation).
Sljedeci proizvod ove firme je Save me P.M. Retinol/Vitamin C/Peptide for fine lines, wrinkles und uneven skin tone (pricu o finim linijama i kako to zapravo nisu bore, smo vec apsolvirali) mozete imati za 60 eura i to ciglih 15 mililitara. U pravilu je to c vitamin serum, ima i onih cuvenih peptida, odlicno je zapakiran, te ako vas ne smeta cijena, go for it.
When Hope is not enough Facial Firming and Lifting Serum with Glutathione, Peptides, Vitamin C and E and Soy i to 35 eura za 30 ml - osim sto vam treba godisnji da bi uopce izgovorili u ducanu ime proizvoda, to je serum-like stvar, dobra za normalnu do masnu kozu jer nema thickeners, ulja ili oil-like sastojaka. Nahraniti ce kozu, ali nece nista podici, no to vec znate.
Hope and Prayer P.M. Retinol Dermochlorella Capsules - 30 kapsula za 30 eura. Osim sto je kapsula ODLICAN nacin za sacuvati osjetljive sastojke (tako su pakirane i moje kapi za vlazenje ociju, odlicna stvar kad sjedite svaki dan za PC-om) i osim sto ima i silikona, ovo definitvno nije proizvod broj jedan ako se zelite pocastiti retinolom. Ima mnogo boljih a jeftinijih proizvoda - jedan od najboljih je Alpha Hydrox Retinol ResQ 1. Nema bas ni zanimljivih antioksidansa, uglavnom zanimljivo pakiranje ali nezanimljiv proizvod.

pHisioderm - za one preko bare, firma sa vrlo povoljnim, a neki od njih i odlicnim proizvodima. (imam dragu prijateljicu koja je jos veci cosmetic freak od mene, zivi u Kanadi i radi a gdje drugdje nego u parfumeriji kao vizasist, ali ne ne pise blog). No neke stvari koje nemam ovdje prilike probati, dobijem od nje kao preporuku. Prema njoj ja sam mala beba, jer kad mi je uslikala svoj stolic za sminkanje (doma) a joj - na njemu nekih 10-ak tonika, 15 krema za lice, 10-ak korektora i tako dalje. Kad smo kod stolica za sminkanje, kao mala sam oduvijek mastala da cu si jednom jedan kupiti i smjestiti u spavacu. Sad mi se ta ideja uopce vise ne svidja. Tamo gdje se ja sminkam, zelim imati u neposrednoj blizini tekucu vodu, sapun i rucnik - a to u spavacoj nemam. Jer nakon sto nanesem puder, ili sjenilo ili ovo ili oni i popravim prstom, moram imati ciste prste za sljedeci korak a svako malo setuckati do kupaone - jok.
DAKLE - Ph2o Dailiy Replenishing Wash i to za 7 dolara 180 ml. Nece nis popuniti ili nadopuniti ali je blag i o.k. cleanser. Ima i vitamina A,C i E ali malo vajde od toga kad cete iz zacas isprati s lica.
Anytime Nurturing Scrub - kremast mehanicki peeling. No krema Every Moisturizer osim sto je u telgici ima alkohol za treci po redu sastojak.
Physicians Formula -Solar Powder SPF 20 Bronzer, je odlican bronzer za 12 dolara, ima svjetlija i tamnija bija i svaka ima 3 nijanse pa ih koristite tako da preko sve tri nijanse prodjete kistom, dobijete krasnu prirodnu boju. Mala napomena, SPF kod pudera u kamenu sam po sebi nije dovoljna zastita, uz to mora biti jos ili tekuci puder ili dnevna krema sa SPF-om.
Prescriptives Colorscope Cheek Color za 18 dolara + 6 za refill. Rumenilo. Svilenkasta krasna tekstura, malo svjetlucava pa tko inzistira na mat rumenilima, prvo testirajte jel to po vasem ukusu ili ne. 2-3 nijanse su bas svjetlucave i kao takve prigodne eventualno za vecernji look, uz proizvod dolazi i mala cetkica, iako se ja jos nikad nisam uspjela nasminkati time sto dolazi uz proizvod. Ista firma isto Colorscope linija Eye Color (kao sto ste mozda primjetili ja nemam puno preporuka za sjenila, lezi u cinjenici da ih ne koristim puno, dapace samo za posebne prilike te da sljedeci ono zlatno pravilo: naglasiti ili usne ILI oci - ja se odlucila za usne - nemam doma nikad vise od 3 kutijice istog). Dakle sjenilo je 14 dolara i 3 dolara je svaki refill. Zene koje imaju prve borice, generalno se pazite svjetlucavih sjenila, ona ce vam samo pojacati bore ;-) posezite za mat neutralnim tonovima. Ova sjenila su postojana sto znaci cak i ako izaberete svjetlucave tonove, nece se cestice razletjeti po cijelom licu i ovratniku kosulje pa da svjetlucate cijeli kao bozicno drvce. Sto se meni dogodilo s jednim ne tako jeftinim sjenilom i naravno time nije nimalo produbilo moju ljubav prema istima.
Odlicna maskara - Beyond Long Maximum Length mascara za 19 dolara, sto doduse bas i nije kategorija povoljno, ali kad vec platite da barem bude dobro.
Smashbox - That's A Wrap Mascara za 18 dolara radi veliku famu oko naprednih sastojaka koje ima, da maskara je dobra, odlicno produzuje (ali ne podebljava puno) trepavice, ali ima sastojke kao i svaka druga maskara. Naime vosak i thickners.
Smahbox - Limitless Lid za 16 dolara je kremasto sjenilo u tubi. Mislim da sve osobe preko 25 ne bi trebale biti namazane ovime, pogotovo ne na radnom mjestu. Neka sminka ma kako god izgledala wow i atraktivno i isticala "zenu u vama", jednostavno ne spada na radno mjesto. Dakle sjenilo je na silikonskoj bazi, boje su jako svijetle, boje su koncentrati i svjetlucaju i sa 4. kata tako da vam treba jako malo proizvoda. Mozda ga pozelite pomjesati s nekim svojim mat sjenilom i tako smanjijiti sjaj. Dobra vijest je da ne klizi i ne razmazuje se, dakle s obzirom na kremastu teksturu - prilicno postojano. I vodootporno. Idealan poklon za tijnedzericu u vasem susjedstvu ili za mladu brucosicu i njene disko veceri.
Stila - It Gloss - ilit "the" sjajilo. Po cijeni od 17 eura. Sa cetkicom, daje vam mokar izgled i zaista se sjaji li ga sjaji. I pri tom se ne osjeca ljepljivo. Savrsena paleta boja od nude do crvenih i ujedno od sjajila koji se nude po parfumerijama u kategoriji jeftinije (svakako jeftinije od Chanela ili Lancoma a jednako dobro).
Eye Shadow Stick za 16 eura - twist up, na uvlacenje, kremasto. Pokrivajuce boje, one koje jos zovu "opaque" ne klize i ne razlijevaju se.
Zbog kremaste teksture ipak ce se malo razmazivati pa ne bi bilo lose staviti ispod njega neku podlogu (pada mi na pamet ona od chanela, ali to samo zato jer nisam previse u tim vodama, sigurna sam da ima i jeftinijih varijanti).

MEXORYL storija
UVA sastojak koji se koristi u Europi i Kanadi (znam da se ne koristi u USA) patentiran i koristen od L'Oreala. Prva generacija je bila patentirana pod Mexoryl SX a nova generacija je XL. Nekih 10 godina u upotrebi. Kad znamo da UVB uzrokuju opekline ali UVA trajne dubinske posljedice koze naravno da se ljutimo kad skuzimo da pola proizvoda koji se dice sa "totalnom" zastitom zaborave da nemaju UVA zastitu. Ovaj sastojak cete naci i u proizvodima La Roche Posay - recimo moja trenutna kremica Hydraphase XL sa SPF 15 (jer je to u vlasnistvu L'oreala). No to nije nikakav wunder sastojak nego samo jedan od nekoliko efikasnih i djeluje samo u kombinaciji s drugim aktivnim sastojcima dok recimo titanium dioxide ili zinc oxide djeluju samostalno. Ovo za slucaj da ne mislite da vas sun product koji nema mexoryl jest inferioran.

Odoh, imam dogovor s mojim curama da prosvrljamo po gradu, obidjemo nase omiljene ducane, nase fetise kako ih zovemo, odemo u trgovinu fine prefine cokolade cerek koju rade sami i koja izgleda kao iz bajke, cokolade pakiraju u pravu svilu, zene koje u ducanu rade su obucene u duge predivne haljine i usluzuju vas u bijelim rukavicama, blagajne su one velike stare 200-njak godina cerek a vizitke im mirisu na cokoladu! Je, tamo najmanja cokolada kosta 4,00 eura ali to je dozivljaj za SVA cula.
Nakon toga idemo negdje na neku sitnu veceru, to je sad IN, neku salatu s piletinom ili slicno.



A od okusa; od ruzicastog papra, do malina skupa s mentolom i guaramom, ma fantazije ciste. Sve fair trade.




Frendica kaze da si dozvoli dvaput godisnje otici tamo i ponese 50 eura i izgusta i pokazala mi je doma omote jer ih sve cuva, jer su neki od njih unikati, a vecina ih je umjetnicko djelo. Ima album samo sa time.



Ja sam se zaljubila u praline od ruzine vodice i njene pjene. Kao i one od likera od jaja. Odlicna vruca cokolada, odlicna - rekle smo kad zahladi da cemo si nakupovati toga i pralina i napraviti zensko vece s nekim filmovima, u pidjami, kod mene mogu prespavati tri osobe, ma super ce nam biti!cerek


Znam da je od mene zlocesto u istom tekstu pisati o borbi protiv celulita i pokazati najslasnije cokolade
na svijetu, ali sve vam je to zivot drage moje. Jacajte karakter smijeh Kao sto ga i ja jacam kad oni pojede dvije JUMBO pizze i svjedno ima liniju iz snova, a ja pojedem pola male pizze i jos uvijek imam spekeca na bokovima.

La Roche mi do danas nije odgovorio na pitanje spomenuto u proslom tekstu, ali su mi poslali ni manje ni vise nego 40 probica raznih, svaka po 10 ml – to valjda umjesto odgovora.

- 15:15 - Komentari (21) - Isprintaj - #

srijeda, 23.08.2006.

Turkish Delight

Prica o lokumu

Ili kako sam uzivala u turskom restoranu i http://en.wikipedia.org/wiki/Loukoumia cerek





http://www.loukoumia.com/index.html

Legenda o nastanku tog slatkisa - na pocetku (18. stoljece), kao i velik dio dobrih stvari, bila je to poslastica rezervirana za dvor.
Slasticar koji je dosao na ideju ovako nesto kreirati (od ruzine vodice) Haci Bekir - postao je zahvaljujuci tom specijalitetu prvi dvorski slasticar. Naime Abdul Hamid I. je trazio nacin kako zadovoljiti sve svoje zene u haremu, a kako je povremeno morao i carevati, nasao je odlicno rijesenje - dok ne uzivaju u njegovoj muzevnosti, nek se tijese slatkim! U Topkapi-Palaci je od tog trena zavladala neslucena idila, koju bi s vremena na vrijeme prekinulo zadovoljno mljackanje. Naravno da sam malo karikirala popularnu legendu, ali povijesne knjige tvrde da je sam car sazvao najbolje slasticare iz zemlje, i dao im u zadatak da kreiraju slasticu koja ce pripitomiti i najgoropadnije od njegovih zena.
Lokum se posebno za vrijeme Bajrama konzumira, naravno uz tursku kavu.
A slasticarna, mala radnja na uglu Eminönü-a, Istanbul. stoji tamo preko 200 i nesto godina. Ukoliko posjetite Istambul, svakako zavirite i tamo, sa srebrnih minijaturnih posluzavnika nasmjesiti ce vam se najbolji slatkisi cijelog carstva.
Jedna slicna forma ove slastice je bila poznata jos u 15. stoljecu ali tek dolaskom secerne repice je taj stari recept dobio novu formu. Danas uz orginalnu radnju ima jos tri nove i mini tvornica istih, na azijskoj strani Istanbula. Medju Nijemcima je posebno popularna djumbir-varijanta, a kao i sve ostalo i ovaj proizvod podlijeze modi i svake godine biva obogacen novim okusima i varijacijama.
Navodno je bas lokum bio omiljeni slatkis Napoleonov, Winston Churchill i Pablo Picasso su takodjer trazili inspiraciju u njemu.

"Rahat ul-hulküm" - (den Hals beruhigend) - umirijuci za grlo. Zovu ga jos i turski med. Ili "Applets and Cotlets"
Okus osmanskog carstva. Ovo ljeto sam nekoliko puta kupila kutiju samo za sebe, njemu koji isto obozava kolace i slatko, ovo je ipak mrvicu PRE-slatko, pa je cijela kutija meni cerek
Probala sam i verziju iz ducana, onu industrijsku, nije to to.

Evo i recepta:
Naravno da recepata ima nekoliko desetaka i ovo je samo jedan od njih
1 kila secera, 225 grama rizinog brasna (recimo Corlu), vode 1,2 litre, zlicicu limunovih kristalica,
secer u prahu, pleh od 30 cm i back-papir ili folija.
Pleh obloziti back papirom i na debelo posipati polovicu rizinog brasna. Secer, preostalo brasno i vodu staviti u veliku posudu i mijesajuci dovesto do kuhanja. Dodati limunske kristalice ili limunovu "sol" i dalje stalno mijesati. Kad se pocne pjeniti i dizati prema rubu posude, smanjiti temperaturu dok smjesa ne postane gusta. Pazite jer ova smjesa moze spricnuti (kao puding kad se zakuha). Mozete zlicom ispustiti komadic u zdjelicu ledene vode i ako se u vodi smjesa da oblikovati u kuglicu, gotovo je. Izliti u kalup i pustiti da se stvrdne. Na veliku dasku (recimo ja uzmem onu koja sluzi za mijesiti pizza-tijesto) znaci metar sa metar - dakle, na veliku dasku posipati oblino secera u prahu. Na to pazljivo istresti stvrdnuti lokum, rezati na male kocke. I dobro uvaljati u secer.
To bi bila osnovna varijanta, ima i Cifte Kavrulmu - dvaput kuhana, meni najdraza je verzija sa pistacijama koje se ociste i malo u pecnici "zaprze" da puste aromu. Posebna sorta su gotovo tvrdi slatkisi, cak granulirani. Ili posipani kokos-brasnom.








http://www.trekearth.com/gallery/Middle_East/Turkey/photo351691.htm

Je, u zurbi sam kupila krivu farbu. I umjesto neke tople boje meda, bakra, ispala gotovo crnka. Dodjem ja na posao i kaze moja sefica - joj, nekaj si promjenila na sebi ali ne znam kaj. Ja velim, nis imam novu torbu to je sve. I ode ona hodnikom i prihvati to moje objasnjenje. I za ruckom mi kaze, e a bas ti ta nova torba dobro stoji uz boju kose. Ja se pocnem smijati. I necu objasniti zasto.
Inace torba je od brusene koze boje petroleja, ultra jednostavna i pre-pre krasna cerek i bila je snizena sa 100 i nesto na 20 eura.

- 10:00 - Komentari (12) - Isprintaj - #

petak, 18.08.2006.

Kozmetika petkom

Malo o proizvodima, sijaset sitnica, jer mi za jednu kompletnu obradjenu temu fali vremena.
Dobro:
Aveeno Clear Complexion Correcting Treatment 11 dolara za 30 ml, solidan retinolski proizvod. Iako ima salicilne, pH nije pogodna da bi doslo do eksfolijacije.
Avon - Lighten Up Plus Undereye Treatment 15 eura za 15 ml. Odlican zbir antioksidansa, c vitamina, vitamina A i E i silikona te anti iritanta bisabolola. Nece ukloniti podocnjake, ali dobro navlazena koza uvijek izgleda bolje.
Chanel ima super kompaktni puder sa SPF-om Purete Mat Shine Control Powder za 42 eura, no ako nemate tu svotu za kompaktni puder ima Neutrogena po tri puta manjoj cijeni JEDNAKO dobrih.
L'Oreal rumenilo True Match Super-Blendable Blush za nekih 9 eura, zanemarite njihovu klasifikaciju boja jer je malo cudna i jednostavno trazite nijansu koja vam odgovara.
Mary Kay Microdermoabrazijski Kit (ova kozmetika se prodaje kataloski)- kako je nastala prava poplava mikrodermoabrazijskih setova za po doma i Mary Kay ima svog konja za trku (ali samo 1 od dva proizvoda iz seta). Set se moze kupiti ili u komadu ili posebno i ako kupite posebno, ne gubite nista na cijeni. Prvi korak je Refine 60 ml za 30 eura. Sa alumina crystals, istima koje koriste u salonima samo tamo koriste masine, a vi ovdje svoju ruku. Dodatni bodovi zbog toga sto se lako ispere, sto nije slucaj s ostalim home-kitovima. Nakon toga dolazi korak dva i to Replenish, 30 ml krasnog seruma lijepo upakiranog, ali iako ga nude za suhu kao i za masnu kozu?! ako imate suhu kozu, nece vam ovo nahraniti kozu dovoljno. Cijena mu je oko 25 eura. Moj vam je savjet da kupite samo prvi proizvod iz seta, a nakon tretmana kozu nahranite necime sto mozda vec imate doma, a da je jaca, malo masnija kremica (ja obicno takve koristim zimi, centralno grijanje i ostale divote) i tako si ustedite 25 eura. Ukoliko nesto u tom stilu nemate doma, mozete kupiti i to za sigurno manje nego 25 eura ili jednostavno kupite Neutrogenin At-Home Mikrodermoabrazijski Set, cijeli za 25 eura, jer ima bolji losion za post-tretman te uz to ima i cetkicu na rotiranje, te cleanser
Neutrogena At-Home Microdermoabrasion Kit
Ne, nisam kupila ovaj kit, ali kad ste dvaput zaredom na takvom party-ju i testirate sve proizvode po 2-3 sata, upamtite stogod.

Lose:
Avon Anew Clinical Laser System - previse alkohola.
Kao i Anew Clinical Lift and Tuck Professional Body Shaper - ima neke egzoticne biljke, ali bolje idite van i vjezbajte 15 minuta dnevno. Egzoticna zvijezda veceri je Cola nitida seed extract, koza ce vam privremeno nabubriti i djelovati napetije, ali to sve zbog iritacije. Ostale biljke poticu znojenje, ali od toga se ne dobiva nuzno zategnuta koza.
Avon Slim and Sleek Leg Perfector za 16 eura i 180 ml. Navodno zateze kozu, djeluje kao self tan i cini popucane kapilare manje vidljivima. Kako ima mica-e, noge zaista prime sjaj i malo boje, ali drugi po redu sastojak je alkohol, pa sad. Nije nesto bez cega ne mozete. Ima i PVP film-forming agent kojeg ima i u laku za kosu.
Biotherm - Aquasoruce Non Stop Oligo-Thermal Gel Intense Moist. 31 euro za 45 ml, nema antioksidansa. A njihov Hydra-detox Exfoliating Losion nece nista peelingirati jer mu je pH preniska za salicilnu kiselinu.
DERMAdoctor-Faux Fillment Instant Topical Line Filler 110 dolara i 30 ml
imaju hyaluronic kiselinu, te tvrde da djeluje kao injekcija (Restylane), ali ne djeluje tako. Isto kao i kolagen nanesen povrsinski - nema puno efekta.
DermalFreeze365 - inacica toga, ali namjenjena klijenteli koji ne zalaze u parfumerije jer si to ne mogu priustiti, ali zalaze u drogerije tipa DM je Instant Line Relaxing Formula od DermalFreeze365 i to za 40 dolara za 30 ml. Recimo nadjete takvu kremicu i kosta u DM-u oko 300 kuna. Smatrali bi ju necim posebnim, barem veci dio zenskih kupaca. Ova krema ima GABA - gamma aminobutyric kiselinu koja navodno opusta misice, osim sto to nije dokazano, ne za povrsinsku upotrebu, mozda bi vam mogla opustiti misice na licu za koje uopce NE ZELITE da vam ih opusti LOL. Kad odete esteticaru onda su te injekcije vrlo precizne, MILIMETARSKI precizne sto sa mazanjem kreme bas i nije slucaj.
Fresh - Lip repair SPF 20, kosta 10 dolara i nema UVA inace je savrsena stvar.
got2be -2 sexy voluptunous volume aero-shampoo, sampon crveni u obliku pjene (kao pjena za brijanje), to je marketinski geg, inace je dobar blagi sampon, efektno upakiran, kosta 6 eura za skoro 400 ml. Iako,da li ce vasa kosa imati volumena manje ovisi o samponu, a MNOGO VISE o tome kako ste osisani i da li ste se fenirali ili ne.

La Roche-Posay - na njih cu se jos vratiti, ima proizvod za one koji pate od rosaceje tj. crvenila lica, a proizvod se zove Rosaliac Skin Perfecting Anti-Redness Moisturizer 23 eura za 40 ml. Pakirano u bocici sa dozatorom, ima blago zelenkastu boju ali bas i nece prekriti crvenilo. Vise ce vam prekriti obicni tekuci puder nekog neutralnog tona. Nema dodatka mirisa ali zato alkohol?!, caffeine i niacinamide sto nisu nuzni sastojci u proizvodu namjenjenom kozi koja pati od ovog koznog simptoma.
Maybelline New York XXL Volume+Lenght, vodootporna maskara za 6 eura. Maskara s dva kraja, jedna je primer, a drugi je ono boja, i tim redosljedom ih i stavljate. Maskara je vodootporna ali kad zelite testirati maskare onda to ide ovako - na jedno oko nanesete jednu, a na drugo drugu i usporedite. Tako i ovdje. Zakljucak je da se u kombinaciji s primerom teze nanosi, treba vam vise vremena (a kod mene sminkanje mora ici brzo, cak cak i gotovo) a za apsolutno nula bolji rezultat. Dapace, mnogo je teze podjednako nanjeti maskaru. Dakle primer vam ne treba, pa je onda bolje kupiti maskaru bez njega i pojednostaviti si cijelu proceduru. Steta dobre maskare.

Malo vijesti sa ekskluzivnih stranica:


Bremenn reserach Labs - Hylexin za 95 dolara i nekih 20 ml u tubi. Znanstvena istrazivanja su bazirana na uzimanju tih sastojaka oralno i ne mogu biti uzeta kao mjerodavna sto se dogadja kad iste sastojke nanesemo povrsinski. Navodno radi ovo - pojaca kapilarni matrix i time sprjecava da oskidirani hemoglobin ode negdje dublje, i to sve u podrucju ispod ociju. Nema dokaza da ovaj proizvod nanesen povrsinski moze utjecati na krvne zile. Dakle iako je prodavan kao spasitelj kod podocnjaka - ne nece vas od toga spasiti, ali inace je solidna kremica.

N.V. Perricone sa Neuropeptide Eye Area Contour i to - molim sjednite - 195 eura za 15 ml!

Uz to firma prodaje Neuropeptide Facial Conformer po cijeni od 570 eura za 60 ml, dakle 60 ml okoloocne kreme za 780 eura. U Europi se ta kozmetika moze kupiti samo u pojedinim ekskluzivnim salonima, u cijeloj Njemackoj ima samo 3 prodajna mjesta. Naravno ti isti saloni rade tretmane iskljucivo tom kozmetikom i sad ako vas ciscenje lica recimo Payot-om kosta 50 eura (srednja cijena za EU) onda vas ciscenje bas tom kozmetikom kosta 90 eura. Glavni trik su navodno PEPTIDI koji eto bas mogu ukloniti bore i objesenu kozu. Na stranu cinjenica da nema ni jedne znanstvene studije koja bi dosad to potvrdila, ako vec platim 500 i nesto eura kremu za lice koja navodno sluzi kao izvor mladosti, zasto ona nema onda SPF, koji ima moja Dove kremica za nekih 5 eura?!
Imaju i Neuropeptide Facial Contour 75 ml za 240 eura i ova krema bi trebala biti kao pojacanje onoj prvoj za lice? Hej platim nesto 570 eura!!!! i onda to jos nije dosta nego ako bas hocu OPTIMALNE ;-) rezultate nek pljunem jos 200-njak eura. Da ironija bude veca bas u ovom proizvodu gotovo da i nema tih cudotvornih peptida, tj, ima ih pet puta manje nego u gore spomenutim proizvodima
Uz neuropeptide, as u rukavu im je i DMAE (dimethylaminoethanol). Neki Neutrogenini proizvodi sad sadrze istu stvar. Moj vam je savjet, pricekajte da prvo znanost potvrdi ono sto business misli da bi moglo biti istina. Ima dovoljno provjerene kozmetike na trzistu da ne morate bas vi glumiti pokusnog kunica. Ako bas imate love boli glava i zelite BAS SKUPU kremu, mnogo bolja je od Estee laudera Resilience ili od Clinique-a Repairwear.

Osim toga ako bi recimo zeljeli od ove marke kupiti dnevnu kremu te okoloocnu, evo vas zacas na cifri s kojom bez pol frke ljetujete na nekoj predivnoj plazi all inclusive tjedan dana. Ne znam za vas, ali mene takav odmor sam od sebe osvjezi ;-)

Intimna higijena - Koristim razne wash-eve iz apoteke, godinama. Imala sam dosta dugo i onaj intimni wash iz avona i isto mi je bio dobar. Imala sam i MULTI GYN Femiwash Intim Waschlotion, SAGELLA MED, LACTACYD FEMINA WASCH EMUL 200.
Obicno se za takve proizvode koristi mlijecna kiselina, a pH je od 5.5 do 7.

Zastitni kiseli sloj u intimnom podrucju je "kiseo", kod zena u reproduktivnoj dobi je od 4,00 do 5. Skala kojom se mjeri je od nula do sedam. Sedam je neutralno. 14 bi bila jaka luzina. Voda je pH neutralna i zato ne pase nasem intimnom pH-u. Znaci i cista voda ako se perete par puta na dan moze itekako skoditi. Znam da neki ginekolozi kazu samo voda i nista drugo ali ja se s time ne bih slozila. I mislim da je gel za pranje intimne zone od 3,5 jest prejak. I ja ga NIKAKO ne bih koristila. A imate takvih koliko hocete na trzistu i to bas intimnih i to nimalo jeftinih. Ova gore spomenuta Sagella je 7 pH i odlicna je i za zene nakon menopauze, jer je to njihova pH vrijednost tad. 3,5 pH ima smijeh Coca Cola. Odlicni intimni wash-evi su i na bazi kamilice tj. njenog sastojka bisabolola.
Eto ja se drzim blage njege i nisam u zivotu imala nikakvu upalu ili infekciju.

A sad jedna kritika na racun customer service-a jedne velike kozmeticke kuce:
La Roche Posay – veselo i nista ne sluteci sam zatrazila detaljnije informacije o jednom odredjenom proizvodu. Naime to je bilo u vrijeme kad nisam smjela koristiti nista od kozmetike, zbog problema s okom i malo me zacudilo da njihova antialergijska, dermatoloski ispitana ovo ono wash emulzija ima limunove kiseline u sebi. I pitala sam pristojno mozda to necemu sluzi, ciju svrhu ja kao laik ne vidim. I
kad su vec ponosni na proizvode bez konzervansa, na koji nacin odrzavaju proizvod ipak stabilnim tj. da se ne pokvari?
Prvo su mi odbili dati odgovor mailom, jer kao to se moze poslije lose upotrijebiti. Halo?!bang Osim ako ne napisu neistinu ili neku notornu glupost, kako bih ja to mogla u pogresne svrhe upotrijebiti? A pitanje je bilo i vise nego jednostavno. I oni meni poslali TRI maila gdje inzistiraju da mi odgovor na kratko i direktno pitanje daju usmeno. Veliki palac dolje od mene. Na kraju, kad nas je vec pocelo zabavljati nazvao je muzic, jer ipak je on fachmann ne i nisu mu dali odgovor prije nego - khm - razgovaraju sa sefom lud
A bas mi se dopala njihova ljetna linija, ali ovo im je kod mene VELIKI minus.

Novosti iz kozmeticke industrije
– Miss Dior Cherie bath linija

Vichy Thermal Fix Serum za 15 eura, Chanelova verzija borbe protiv pristica – Precision Purete Ideale,
Douglas je dobio i cuvene holivudske trake za otvorene ljetne haljine, tj. one bez grudnjaka.
http://media.douglas.de/dessous/img/product/standard/300/2/0/2/6/202628.jpg
36 komada za 13,95 eura. Sad su konacno dobili i mirisljavi papir za ormare omiljene mi firme
http://media.douglas.de/dessous/img/product/standard/300/2/5/0/8/250898.jpg
to mi dodje nesto kao zastitni znak i spas svima koji mi u zadnji tren kupuju poklone wink
Kao i jastucice, lavande, ruze i mente za one kojima je to romanticnije od papira

A sad su uveli i vlastitu liniju vesa po uzoru na sloggy, po meni jedino zaista seamless rublje, kao druga koza, bez ijednog sava

varijanta za one koji ne vole tange a ne vole da im se na finijim stvarima gacice ocrtavaj,
anticelulitni Lancome http://www.lancome.de/img/_db/packshots/b_032263.jpg

Zelim vam ugodan vikend. Mi imamo blizu nas ogroman park, tak, treba vam sat vremena da dodjete s jednog kraja na drugi i usred parka bazen i jos open air kino. I tako smo neki dan isli na kupanje i rostiljanje s jos jednim parom, otisli se navecer doma presvuci i vratili se na film. A tak je romanticno – sjedi se na onim piknik dekama, okolo su majusni drveni standovi koji uz svijece prodaju vocne koktele, pivu, tople sendvice, slatkac. Milina jedna. Ako nas ne zatekne novi val zimskih temperatura, to bi ponovili...

U vikend ipak dolazim s jednim pitanjem - koje tenesice uopce kupiti, a nisu djelo djecjeg rada? U crnoj knjizi o markama http://www.amazon.com/gp/product/140009285X/sr=8-1/qid=1155915632/ref=sr_1_1/102-2082404-4466535?ie=UTF8 (reizdanje opet rasprodano, ja sam citala ono prvo izdanje) nema suvisle firme sportske opreme, a da nemaju putra na glavi.no

- 17:30 - Komentari (17) - Isprintaj - #

petak, 11.08.2006.

Kozmetika petkom, malo o cudotvornim sastojcima i jos svasta nesto

DNA Repair Creme od Synergy Worldwide i to oko 25 ml za 60 dolara.


Retinol je cijeli vitamin A, a kad je razdvojen na komponente, onda mozemo dobiti retinolsku kiselinu koju jos zovu tretinoin, aktivan sastojak Renove ili Retin-A.
Retinol ne moze postici ono sto njegovi umanjeni dijelovi mogu. Zadnjih godinu dana su nam laboratoriji izbacili neke nove forme retinola, pa je za ocekivati da ce nam sljedeca godina donjeti neke nove retinol proizvode. Ako koristite retinol, pazite kako je upakiran.

Ne u teglicu i ne u prozirno pakiranje.
A tako je pakirano vise od pola proizvoda. Cak i ako trazite svoj anti-age odgovor, retinol nije jedini sastojak koji vam treba. Pazite da ima i antiiritansa i antioksidansa (prica o slobodnih radikalima).

Akne: cisto ulje cajevca ili Differein Gel. Ma kako vam se vasa koza cinila ili masna ili problematicna, najgore je toliko ju iziritirati agresivnim proizvodima da se u samoobrani stiti pojacanim lucenjem masnoce, to je zatvoreni krug.

Ako se borite sa aknama i masnom kozom, moguca rutina za njegu - neki BLAGI gel za umivanje (ja sam probala u toj fazi, jeftin Cetaphil Gentle Skin Clenaser pa se dopao i njemu - muskarci imaju uglavnom masniju kozu od zena, tako da ga on kupuje i dalje), Neutrogena Clear pore Treatment (salicilna kiselina u gelu) i onda OBAVEZNO zastitni faktor. Za hidratiziranje Olay regenerist Regenerating Serum. Ako koristite ulje cajavca kao povrsinski dezinfiktator imajte na umu da mora biti cisto, a to cete rijetko naci u gotovim proizvodima. Ja sam obicno u bio ducanu kupila bocicu od 10 ml i na komad blazinice nakapala i presla time preko lica (dapace nisam godinama bez barem jedne bocice istoga, odlicno kad vas upikne neka bestija, za smiriti intimnu zonu nakon depilacije, ma za sto cuda). Ta bocica traje preko dva mjeseca, a kosta oko 5 eura. Ako imate bas jake akne - Stridex Benzoyl peroxide power Pads ili Paula Begoun Blemish Fighting Solutions. Oboje sa 2,5 % benzoyl peroxide.

Oni koji citaju Amicu, Elle i ostale hochglanz casopise moguce su vec uocili novi REVOLUCIONARNI sastojak - Pitera! Znamo da kozmeticka industrija upravo od mitova i bombasticnih sastojaka i zivi. Ne prodaju oni vama obicnost, nego vam nude ekskluzivu u zamjenu sa sicusnu svoticu novaca koju im vi za to ostavljate. Modni casopisi i kozmeticka industrija su ona stara narodna - ruka ruku mije. Jedni zive od drugih. Dakle taj sastojak ima prilicno skupa linija SK-II. Linija je limitirana, a time dobivate nuzno potreban osjecaj ekskluzivnosti ;-). Prica oko ovog wunder sastojka - japanski redovnik je primjetio kako u "sake-tvornici" svi radnici usprkos poodmaklim godinama i naguzvanom licu, imaju ruke 20-godisnjaka. I istrazivanjem dosao do zakljucka da nusprodukt pri proizvodnji tog rizinog vina jest ono sto cini to cudo. Zapravo sam sastojak nema nista cudesno, ali cuda su se oduvijek najbolje prodavala ;-). Najtuznije je sto ce toj fami nasjesti zene koje uopce nemaju novaca za raditi takve skupe eksperimente. Ako tome nasjednu koke koje ionako imaju placu od par tisuca dolara, nije frka. Prije ili poslije ce i same uvidjeti da krema ne rezultira nikakvim cudom, tj. koristenje iste. Jos gora stvar je kad zene bace novce na neku tako misticnu pomadu, pa im ne ostane dosta love kako bi si kupile zaista NUZNU kozmetiku tipa dobar cleanser, kvalitetan SPF ili dobar dezifikator.

Proizvodi koji sluze za smanjenje sjajenja na masnoj kozi, gdje ode ta mast?
Ne ode nikamo, ona je i dalje na licu, samo uhvacena u proizvodu koji je uspio upiti tu masnocu u sebe (najcesce u tu svrhu imate posebne kompaktne pudere). Masnoca je i dalje na licu, pa mozete dobiti feeling kao da imate neki blago ljepljivi (pogotovo po nedavnim vrucinama) sloj na T-zoni. Dakle suhe cestice koje mogu upiti mnogo vise nego je njihova vlastita tezina. Ja smatram opciju sa oil-blotting papiricima (body shop ima puno jeftinije nego chanel) boljom, jer oni ipak pokupe sa lica masnocu, dakle ne utapkate ju spuzicom i kompaktnim puderom u lice, a ono malo pudera cime su prekriveni je taman dosta da buducu masnocu apsorbira.

Dvije osobe su me na mail pitale nesto na temu oziljaka:
Neosporin Scar Solutions -flasteri za oziljke 28 komada za 28 dolara, ne traje 3 mjeseca kao sto tvrde nego 1 mjesec, treba se drzati 12 sati svaki dan i radi na principu da flasteri povecaju sadrzaj vode u oziljku i tako ga ucine napetijim, morate na pregibima prisvrstiti extra flasterom. Slicne proizvode ima Band Aid i Curad. Kad to ne pomaze, onda bolje strucne metode u ordinaciji.


Oprezno sa tudjim preporukama kozmetike (pa i mojima :-)
Vecina (ne svi, ali veci dio njih) potrosaca ce vam iznjeti u vrlo iskrenoj namjeri NJIHOVO vidjenje pojedinog proizvoda i nece vam analizirati listu sastojaka, nego kako je njihova koza reagirala na proizvod. Mnogo subjektivnih stvari koje vi uopce ne mozete uzeti u obzir igra ulogu pri takvom ocjenjivanju proizvoda - jel im se svidio miris, mozda su pojeli nesto sto im je uzrokovalo osip ali su to pripisali kremi, mozda nisu vodili racuna u kojem su dijelu ciklusa i zaboravili da pred dobivanje menstruacije ionako uvijek dobiju 1-2 pristica. Mozda koriste agresivan tonik sa alkoholom i krive kremu da im je preslaba, a krema bi bila odlicna da ne koriste taj los prethodni proizvod? Skuzili ste.

Stranice koje se bave ocjenama anti-age porizvoda: www.skincarebuyersguide.com kao i www.wrinkleadvice.com. Stvari koje su tamo preporucili ne bih ocjenila kao dobre pa savjete s te stranice uzmite sa zrnom soli. Recimo kao najbolji proizvod im kotira AlphaDerm CE i to za 130 dolara i 120 ml koji tvrdi da ima totalnu UV zastitu. A nema UVA. Taj proizvod ima i 10% acetyl hexapeptide - za koje tvrde da je supstitut Botoxu. Nazalost jedino istrazivanje koje potkrepljuje ovu tvrdnju je od firme koja prodaje taj sastojak ;-). Drugi konj za utrku ili vodeci na top listama tih stranica je Pronutrex Wrinkle Serum za 50 dolara i 60 ml, glavni sastojci su maslinovo i emu ulje (o tome ste vise citali na pocetku, gdje sam pisala o sastojcima) malo vitamina E, tangerine oil (to samo zbog mirisa). Navodno je emu ulje bolje jer prodire u kozu (bolje od mineralnog). Ali to je kao da usporedjujete alkoholna i bezalkoholna pica. Mineralno ulje nije ni predvidjeno da prodrije u kozu, nego da napravi zastitni sloj na povrsini i tako sprijeci dehidraciju. Dakle ovaj proizvod je mjesavina ulja, a ako nanesete cisto maslinovo ulje na lice, dobiti cete slican proizvod ali za puno manje novaca.

Lip plumpers:-stvar koja privlaci mnogo zena, na kraju krajeva ako vas priroda nije obdarila punim usnama, ideja da ih namazete nekim sjajilom i one se same od sebe odjednom povecaju, je prilicno primamljiva zar ne?yes
Nije ni mene mimoisla ta zelja, iako imam sasvim o.k. usne, ali moram ja i to probati, kuzite ne. Uglavnom kupila sam u tri navrata 3 razlicita proizvoda, zadnji je kostao 35 eura i kupljen je u ekskluzivnom salonu. Ah, da ne velim kojemu, ipak sam ja pristojna zenica.
Onda sam probala DuWop's Lip Venom. Oni koji hodocaste u Sephoru su moguce to zamjetili.
I da, ti proizvodi zaista na kratko vrijeme (pola sata recimo, pa ih onda morate ponovo nanjeti) povecaju usne. No nacin na koji to rade mi se ne svidja. Povecaju usne sastojcima koje sadrze, a koji sluze za iritaciju i NATICANJE usnica. Dakle nesto sto ako uopce koristite, onda povremeno, a nikako na dnevnoj bazi. Uglavnom cete u vecini naci mentol kao jedan od glavnih sastojaka. Ili benzyl nicotinate ili nicottinyl alcohol. Kao sto cete primjetiti usne nece nikad same od sebe postati vlazne, na njima se ne znojite itd. U parfumeriji ce vam reci da je mentol odlican (barem su meni rekli), no kako ja uzmem tu i tamo friski mentol za neke deserte (pa onako ukrasim voce) pokusajte kao i ja - jednom svjezim mentolom posteno istrljati usne. I javite mi jel osjecaj nakon toga bio - blag i hidratantan. Ukoliko se ipak odlucite korisiti ovaj proizvod na dnevnoj bazi, mogli bi vas strefiti problemi mnogo veci od onog da vam usne nisu 24 pune i putene. Za usne 24 pune i putene morate ici estetskom kirurgu.

Rezultati koji se ne mogu postici kozmetikom:
Laser - o tome sam vam vec pisala, o abrazivnim i ne abrazivnim tretmanima. U odredjenim vremenskim razmacima, izadje na trziste novi aparat i mi se logicno pitamo po cemu je bolji od prethodnog? Oni abrazivni nude efektnije rezultate ali i veci rizik od neabrazivnih.
Savjet: kad vas doktor dobije neki novi aparat ma kako impresivno zvucao, ne dajte da mu vi budete pokusni kunic. On moze biti iskusan strucnjak. Ali ako nema barem godinu dana iskustva s TIM odredjenim aparatom - vi ne zelite da on svoje znanje stjece na vama, zar ne? Zato na takve tretmane najbolje po preporuci i pitati koliko je takvih tretmana obavio dosad. Vase je pravo to pitati i na takva pitanja dobiti odgovor prije nego se odlucite na ista. Aparat Fraxel Laser - ovaj novi aparat je navodno kombinacija abrazivnog i neabrazivnog i sa svojim pinpoints (tanjim od vlasi kose) zahvaca kolagen ispod koze. Nema ranica jer se u jednom tretmanu obradi samo mali dio koze i zapravo za obraditi cijelo lice, treba vam 4-5 tretmana, jer se svaki put napravbi 20% povrsine. Najcesce se koristi za oziljke od akni, kod bora, ako imate dubinske pigmentacijek fleke. Samo zato jer je ovo nesto novo na trzistu ne znaci da su svi rezici prijasnjih aparata nestali. Onaj tko vam kaze da laserski tretmani nemaju rizika, taj vas laze. Dakle prvi faktor za eliminaciju strucnjaka. Strucnjak vam nece lagati nego ce znati da imate pravo na POTPUNU informaciju. Sama se nikad ne bi podvrgla tretmanima na totalno novom aparatu. Sacekala bih barem godinu dana dok ne izadju prve studije efektivnosti i rizika i prvi feedbackovi pacijenata. Aparati ciji je ovo prethodnik mozda nisu novi krik znanosti, ali su njihovi rizici kao i nacin na koji se trebaju koristiti mnogo bolje poznati.

Kaze se da se po vratu pozna stvarna starost zene. I zaista cesto cete vidjeti ( i medju celebrities) da imaju krasnu napetu kozu lica, ali su vrat zaboravili njegovati LOL pa im izgleda kao pureci. Ili su se tamo zaboravili namazati pri suncanju. Iako ce vam neke kozmeticke firme nuditi posebnu liniju za njegu vrata, ne treba vam nista posebno. Ono sto koristite za lice je i za vrat odlicno, i trebali bi korisititi jednako redovito kao i za lice. No mnoge zene kupe preskupu kremu za lice, koju si zapravo ne mogu priustiti i onda im je zao njome mazati vrat, pa na kraju ispadne da ga ne mazu nikako. Isto tako AHA ili BHA koju koristite za lice, nanesite i na vrat (ja imam body verziju, bocica oko 400 ml, tu koristim i za dekolte i za vrat).

Dobila sam zadnja dva maila s pitanjima; pa zar zaista nema neke kreme protiv bora, koja RADI?
Zar zaista nema rijesenja???
Rijesenja ima samo za takva rijesenja ne zelite cuti. Proces starenja koze od gubitka kolagena, elastana, masnoce, slabljenja misica itd. je toliko slozen da nema kreme koja bi adresirala sve te segmente. Neki misle da je univerzalan odgovor kreme sa kolagenom, iako cak i da rijesite kolagen-storiju jos uvijek ne znaci da ste pokrili sve segmente starenja ALI kolagen iz krema nece dovesti do povecane kolicine kolagena u kozi. Onaj tko se klonio direktnog sunca cijeli zivot (znate li nekoga takvog, ja ne) NIKAD nije izgorio (jer koza pamti), ne pusi, nije pasivan pusac, ne zivicira se puno u zivotu, koristi blage kreme s antioksidansima i sve to radi uz puno vode i voca i povrca. Taj ima velike sanse da u kasne pedesete doceka bez bora. Dakle njega sljeduje samo ono biolosko starenje, a ne ono isprovocirano bas od nas samih i to prerano. No kako je malo takvih osoba, mi ostali smrtnici (da i ja sam izgorjela u zivotu i da, izlagala sam se suncu bez zastite jer tko je prije 25 godina mazao djecu koja bi se ljeti igrala u dvoristu kuce s visokim zastitinim faktorom????) - moramo spasavati sto se spasiti da.
Zato mi preostaje sad uciniti najvise sto mogu jer vrijeme ne mogu vratiti unatrag. Dakle, sad ne direktno na sunce, sad zdrava prehrana, sad cim manje agresivne kozmetike (bye bye Clinique i njihov toner - ). Jer da, ima MNOGO blazih nacina da se izvede kemijski peeling.
I ostati u svemu UMJERENA. Jer too much of a good thing je isto lose. Recimo da koristite tri puta na dan neku kremu sa AHA ili BHA kiselinama. A mozda ni ne znate da ih unutra ima, pa si previse ogulite lice i ne znate uopce od cega. Pa dobijete lisajeve ili uzasno osjetljivu kozu, odete doktoru i tek on vam kaze kakvu dnevu kremu ste zapravo koristili.
Dobar AHA Alpha Hydrox (imaju i krasnu retinol kremu, jednuu od boljih na trzistu), dobre nocne kremice - Dove Essential Nutrients Night, Estee Lauder WhiteLight EX Intensive Brightening Night Cream, a ako ste preko 35 i mislite da vam koza izgleda malo sivo i umorno, mozda zelite malo varati i korisiti make up koji dodaje malo svjezeg sjaja - Revlon Skinlights Face Illuminator SPF 15 ili Neutrogena Healthy Skin Enhancer SPF 20.

Kako ja volim Dove kozmetiku (ne volim njihove sampone ni njihov sapun za lice). Njihov losion Cool Moisture za nekih 250 ml i 6 eura je dobar i ne, nema mentola kao sto sam mislila procitvasi "cool" rijec. Nihova krema protiv celulita je na mojoj polici zadnjih mjeseci. Ne, nece vam puno ucvrstiti kozu ali malo hoce a i ta cinjenica na stranu, ostaje vam odlican losion koji se moze mjeriti s Biothermom i ostalima, a kosta tri puta manje. Ima toga i u verziji losiona, koji dodatno sadrzi silikon. Njihov Intensive Nourishing Lotion je jako slican losionu gore s tim da ima pantenol a ne kolagen, meni je ovo bilo malo premasno, ali mislim da je to stvar osobnog ukusa. Onda imaju i plavu nocnu verziju, koja ni po cemu nije nocna i zapravo nije nis posebno u usporedbi s gornjim verzijama. Dakle moj favorit je ovdje njihov Firming Lotion.

Mali trik, nemojte kupovati skupe kreme za stopala kojih je sad prava poplava, kupite obicnu (stopalo nema vlastite masnoce!) Niveu ili plavu ili Niveu Soft, namazite JAKO debelo, ne zaboravite vrhove prstiju i izmedju prstiju. Uzmit obicnu prozirnu kuhinjsku foliju i dobro umotajte noge, pa pod deku. Nakon pola sata, noge su vam kao nove, vjerojatno je sva krema upijena a noge PREMEKANE. Ako prije toga napravite kupku i nekim peelingom uklonite staru kozu, ucinak je jos bolji. Ja koristim za 2 eura nesto onu DM liniju Essence (so soft, foot mask) s glicerinom i petrolejem.

Pitanje - zasto nemamo na vratu pristica i mitesera? Ima neka prica sa zlijezdama lojnicama, ali mozda ima netko tko bi to mogao bolje objasniti?

Tak, to je bila kozmetika, a ja vam svima zelim ugodan vikend. Sutra ujutro uzimam auto i kupim svoje cure po gradu (kad je vikend onda je meni "jutro" sve nakon 10:30) i onda idemo na jednodnevni zenski izlet, 160 km tam i toliko natrag (po autoputu nam treba malo vise od sata) idemo pogledati jedan krasan dvorac, malo kulture, pa zasjesti negdje na ranu veceru i onda doma. Uzivancija. Nedjelju (ako se ne izbrbljam do tad, drzite mi fige) imam jedno iznenadjenje za njega.cerek



Ku

- 16:22 - Komentari (14) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.08.2006.

Samo da vas sve pozdravim...

imam posla preko glave ovih dana...

Dakle svima:
Europapress Holding, Eancro, Dcm D.o.o., Ot – Optima, Odvjetnicko Drustvo H. R., Montenegro-European Union Monitoring Mission, Dachau, Aachen, Herceg-novi, Denmark, Sarajevo cak i kucni broj Bas Carsije LOL, svicarski Siemens, Landeshochschulnetz Baden-wuerttemberg (belwue), Zavod za platni promet – Zadar, Neuchatel, La Chaux-de-fonds, Utah, Salt Lake City, Russian Federation, Sud Bih-Ured Registrara, Euroherc Osiguranje, Friuli-venezia, Los Angeles, Pula, Osijek, Savezno Ministarstvo Za Inostrane Poslove - Serbia And Montenegro, München, Lazio, Rome, Italy, Bayerischer Rundfunk, Loopback, Za Zajednicke Poslove Republickih Organa- Serbia And Montenegro, Maribor, Ontario, Pliva Inc, Aka Sidmark Laboratories New Jersey- East Hanover- United States, Doboj-net, Kujawsko-pomorskie, Bydgoszcz Poland, Niedersachsen Hameln, Paragvaj, Kaufbeuren, Moskva, Vorarlberg, Bregenz, Austria, Yu-kujtesa, Kosovo, Pristina, Ht D.o.o. Mostar Ile-de-france,Paris, Ina, Salzburg, Zell Am See, Austria, Kina?!, Leverkusen...neke sam preskocila a znati ce i sami zasto. Onda ove friske od ovog vikenda - Split i jedna firma a iz iste me citaju i iz Zagreba a nije firma bas prevelika, Zurich, Sarajevo, Zagreb bezbroj puta, Beograd, Italija, Gradiska, Rijeka, Ina, Geneva, New Jersey, Makedonija, Si-amis, Tuzla, Crna Gora, Univerzitet Beograd, pa jos malo "anonimaca" zagrebackih i svicarskih, Texas, jedna osoba koja se potrudila ama bas sve sakriti u 06:45 ali i za takve ima lijeka wink, dalje Illinois, Georgia, Austria, Lazio, Zurich, London, Makedonija, Tajvan, Nürnberg, Rijeka, Bec, Ukrajina, Tirschenreuth, pa masem jednoj slatkoj trudnici ciju veliku firmu necu spomenuti, München, nadam se da nisam nekog zaboravila

....masem mah
i za kraj moja misao vodilja ovih dana:

nema snova koje je nemoguce ostvariti, ima samo onih od kojih MI odustanemo, a da bi nas to odustajanje manje boljelo, uvjerimo se kako smo ionako zeljeli nemoguce

Ovu recenicu sam bila u stanju formulirati tek nakon sto se poceo ostvarivati moj san....

- 13:27 - Komentari (13) - Isprintaj - #

petak, 04.08.2006.

Kozmetika petkom

kako sam se u proslom tekstu izgustala slikama, ovdje cemo sparno, sparno danas.

Jos malo anti-age mudrosti:
-ako vec imate fotoostecenu kozu jer se u mladosti niste pazili, pokusajte neki od AHA proizvoda (alpha-hydroxy-acid) kako bi skinuli gornji, obicno od suncanja zadebljali sloj, koze i dosli do nove friske koze. Cijelu listu tih proizvoda imate u jednom od prijasnjih tekstova ovdje.
Kad maknemo sav marketing i svu sarenu ambalazu ostane vam sljedeca anti age procedura:
- veliko NE suncu, a ako da, SPF najmanje 15 i ne na sunce izmedju 11-17:00, uz to koristiti dnevno neki AHA proizvod, izbaciti cigarete, a povecati kretanje na friskom zraku. I nasmijte se drage moje, onako od srca - jer i od mrgodjenja se dobiju prerane bore.
Kontraverzna tema je svakako hormonska anti-age kozmetika. Kako sam protiv toga (pise i to u jednom od prijasnjih tekstova) tako necu ovom prilikom ulaziti u tu temu. Hormoni u medicinske svrhe da, u estetske ne.

Njega koze u predmenopauzi, menopauzi i postmenopauzi.
Mijenja se razina hormona u nasem tijelu, a ta promjena utjece na sve pa tako i na nasu kozu. Neravnoteza izmedju zenskih hormona (estrogen i progesteronj) i muskih hormona (androgen i testosteron). Zato jer muski hormoni "umiru" sporije, ima ih vise i imaju jaci utjecaj. Pa vam pocne padati kosa u menopauzi. Ili dobijete "brcice" koje nikad prije toga niste imali. Ili dobijete dlakavije noge. Ne mora biti, ali to su moguci efekti menopauze (uz one ginekoloske; suhocu itd.) Koza postaje susa i prozirnija. Ironija - dok na glavi dobivate sijede, dlake na ostatku tijela odjednom zasjaju u punoj crnini. Uz to su moguci valunzi, problemi sa spavanjem, oscilacije u tezini, nokti postaju lomljiviji. Medicina je tome doskocila nadomjesnom hormonskom terapijom HRT, a alternativa soja preparatima. HRT Hormone Replacement Therapy, ide samo na recept u vidu tablete ili flastera na kozu, koji onda vremenski otpustaju hormone. Ima pro i contra ove kao i ERT (estrogen) terapije, a iste mora svatko odvagnuti sam za sebe.
Biljna alternativa (biljni estrogen) - soja, Wanzenkraut, sorry ne znam hrvatske izraze za ovo ali me slobodno ispravite - Nachtkerzenöl,Borretsch, dong quai. U Njemackoj je prilican wunder sastojak Cimifuga racemosa i kapsule istoga.

Ne bi bilo lose da pocetkom 40-ih napravite hormonsku kontrolu i odredite koja razina hormona je vasa prirodna razina, kako bi se znalo kasnije bolje odrediti terapiju.

Dosta bodova dobiva i prirodni progesteron, iako takve kreme nisu odobrene u EU, a vjerojatno su znali zasto ih nisu odobrili.
I dalje vazi sve kao i za kozu do menopauze, stitite se od sunca, cigareta, pretjeranog alkohola i stresa, njegujte tip koze koji imate ,a nemaju sve zene u menopauzi suhu kozu, razmotrite opciju retinola (pr. Renova) i izbjegavajte proizvode sa alkoholom.
Nema nista sto mozete povrsinski nanjeti na kozu i tako promijeniti stanje koze koje je nastalo hormonskim promjenama u vasem tijelu.
I dalje AHA proizvod, a ako naginjete pristicima, sitnim upalama onda BHA (ujedno potice proizvodnju kolagena).
Za bakice koje napune 70 i vise godina, njihov cilj nije skidanje povrsinskog sloja koze jer se stanice kod njih JAKO sporo obnavljaju, njihov cilj je cim duze stanice zadrzati na povrsini, dakle tu vise nema mjesta kemijskom peelingu.
Tko se zeli vise informirati, dobra stranica http://www.drweil.com

Sad malo o proizvodima:

Povoljni proizvodi su: za njegu Paula's Choice te make up Paula's Select.
Nema dodatka ni boja ni mirisa ni testiranja na zivotinjama. Zapakirani tako da su zasticeni od svjetla i zraka i u pravilu kostaju oko 12 eura. Mogu reci da sam od preparative probala sve od ove marke i da mi je 90% toga bilo super. Tim proizvodom sam skinula mrljice dobivene pri koristenju kemijskog peelinga (clinique total turnaround) a bez SPF zastite jer tad nisam znala da mi treba.
Kad smo kod mrljica, 1-2% hydroquinone ima u slobodnoj prodaji, a ako vam to nema efekta onda jacine 4-12% dobijete od dermatologa.
Jedan od najluksuznijih proizvoda iz te linije je svakako Super Antioxidant Concentrate i to 30 ml za 17 eura i ujedno jedan od najskupljih proizvoda te firme. Odlicna stvar u rangu sa Estee Lauderom koji je pet puta skuplji.
Preporucam i Skin Relief Treatment formula aspirina i odlicna stvar za smirivanje raznih iritacija. Odlicno i za muske, nakon brijanja. Od makeup-a imam dva tekuca i dva kompaktna pudera, korektor i dva ruza iz te linije.
Jos par preporuka:
http://www.peterthomasroth.com/peterthomasroth_products.asp?prod=moisture_hydrat
Dobre stvari: Potent Botanical Skin Brightening Gel Complex 60 ml za 45 dolara (2% hydroquinone) i alelaic i kojic kiselina.
BPO Gel 2.5% benzoyl peroxide za dezinfekciju problematicne koze 20 dolara za 90 ml ili 22 dolara za 5% formulu iste kolicine ili 26 dolara za 10% formulu.
U Europi nisu jos toliko "in" SPA (to tek dolazi zadnjih 5 godina) ali preko bare ima pregrst spa kozmetickih linija koje mozete ekskluzivno tamo kupiti, vidite ih u ekskluzivnom ambijentu i skloni ste povjerovati da su nesto posebno. A cesto nisu. Tj. cesto i izvan zidova takvih hramova ima jednako dobre kozmetike.
Jedna takva linija je i Pevonia Botanica www.pevonia.com (ostale se decleor,guinot, givency, phytomer)

Pogadjate tamo sve pliva od bilja. I sve u tom stilu. A onda vidite da proizvod sadrzi sodium C14-16 olefin sulfate i pitate se kako se to uklapa u prirodan imidz? Kao i vecina organskih firmi i ova se ponosi sto ne sadrzi lanolin ni mineralna ulja. Iako nije dokazano da su ovi sastojci stetni. Lanolin bi mozda mogao biti problem za vegance ali i on i mineralna ulja su dobra za suhu kozu i nisu ni po cemu ZLI sastojci.
No ako vec birate ekskluzivnost SPA marke onda ne bi bilo lose da to ide ruku pod ruku sa kvalitetom:
-izbjegnite liniju za masnu kozu kao i Oxygenating liniju. Firma nije bas sasvim sigurna sto kisik radi kozi, ali umirujca je cinjenica da u ovu liniju nisu stavili extra kisika ;-) jer znamo pricu o slobodnim radikalima i o ostecenju koze. Dobar im je izbjeljivac - Lightening gel 30 ml oko 40 dolara sa AHA kiselinom. Kao i linija za zastitu od sunca.
philosophy - jos jedna elitna marka koja vam ne zeli samo hidratizirati kozu nego promijeniti pogled na svijet www.philosophy.com
Posebno su zabavni nazivi njihovih proizvoda kao gel za pranje lice - on a clear day, peeling sa imenom the greatest love, krema sa hope in a bottle ili ona sa C vitaminom hope and a prayer, te retinolska nocna krema - help me LOL. Ili okoloocni gel - a pigment of your imagination, tekuci puder - complete me, korektor - trust me i naravno njihov specijalitet - THE LITTLE BLACK BOX.
Dakle linija jest zabavna za pregledati ali nije posebno ucinkovita, a ni posebno pristupacne cijene.
Mala crna kutija ce vam za 40-ak dolara dati set sjenila i rumenila.

Neka imena kozm. firmi namjerno odaju dojam da imaju veze s medicinom tipa physician's choice www.physchoiceaz.com - iako u cijeloj paleti mozda imaju svega jedan proizvod koji bi odobrio i vas dermatolog, pHaze 8 Face and Body Hydrator SPF 15 i to za manje od 15 dolara za oko 350 ml) ili Physicians Formula www.physiciansformula.com koja iako zgodno zapakirana nema ni jedan hvale vrijedan proizvod, osim mozda sjenila Quad Eye Shadow.

Phytomer - imaju ovdje po kozmetickim salonima, linija koju sam mogla mirne duse i preskociti. Nemaju UVA zastitu, drze se algi i morske vode kao pijan plota, koja je doduse odlicna za plivanje ali svaki dermatolog bi vam rekao da je preporucljivo nakon plivanja morsku vodu isprati sa sebe, barem sa lica i kose. Ako bas morate imati neku SPA liniju doma, uzmite Pevoniu ili BioMedic.
www.phytomer.com
Pola - japanska inacica Avona i oriflame-a, www.pola.com
Ime ove linije je po Pola Negri egzoticnoj, jakoj glumici (iz vremena nijemog filma) poznatoj po ljubavnim aferama sa Charlijem Chaplinom i Rudolfom Valentino. Znaci femme fatale njezing doba.
Pola je najveci japanski proizvodjac kozmetike distribuirane direktnom prodajom. Uz Shiseido i Kanebo najtrazenija firma u Japanu.
Pond's - pod Unileverom zadnjih 20-ak godina. Dobri sto se tice ciscenja lica i krema, a losi za problematicnu kozu i za zastitu od sunca. Age Defying Complex Cream sa 8% AHA i to 60 ml za 10 dolara, ima i retinola ali pakirano u teglici, nece on dugo prezivjeti.
Dramatic Results Advanced Anti-Aging Care Active Face+Neck Moisturizer, osim sto vam treba godisnji kako bi uopce izgovorili ime prodavacici, za 15-ak dolara dobivate 45 ml fantasticne kreme sa 10% glikolne kiseline, ima i retinola.

Jedini "sun" proizvod koji je dobar i to prilicno dobar (u ostale ne stavljaju UVA?!) je Nourshing Moisture Lotion with SPF 15 i to za 6 dolara 75 ml.
Revitalizing Eye Capsules for delicate skin Area 20 kapsula za 11 dolara sa silikonom i odlicno pakiranje za zastitu osjetljivih sastojaka. Kako uskoro zavrsavam listu za moju kvartalnu narudzbu za drugstore.com na njoj ce se naci i koji povoljan Pond's proizvod.
Skin Smoothing Capsules 11 dolara za 26 kapsula slicne onima za oci, ali ovdje imate 6 komada vise.
Ako zelite opet malo tretmana za po doma onda Soothing Cucumber Eye Treatment 24 natopljene blaznice za 10-ak dolara, umiruju oci. www.ponds.com
Prescriptives www.prescriptives.com
U vlasnistvu E. Laudera u kompaniji sa Clinique, Origins, B.Brown, M.A.C., Stila, Aveda i Creme de la Mer - vec pogadjate kome je cjenovno namjenjena. Lauder je recimo za zene u 40-tima koje su zaradile svoje novce, imaju karijeru i zele luksuz. Clinique je u parfumerijskom okruzuju relativno jeftina marka (jedna od jeftinijih u Lauder obitelji) i ima mnostvo proizvoda za problematicnu kozu - dakle namjenjena je osobama u dvadesetima koje nemaju puno love jer se po svoj prilici jos uvijek skoluju. Ili su upravo dobile prvo staziranje ili prvi posao. Origins je za one opsjednute biljkama, recimo pocetak 30-ih. Za koga su onda napravili Prescriptives - za mlade 30-godisnjakinje, gradske cure, koje zele malo znanosti u svojoj kremi i ispolirani image. Ne losa linija.
All Clean Fresh Foaming Cleanser 21 euro za 180 ml., dalje - All you need broad spectrum moisture lotion SPF 15 ili 25, 45 ml i 40-ak eura, silikonska pomada koja je 2002 reformulirana i konacno je dobila i SPF.

Unikatan sastojak je nordihydroguaiareticna kiselina NDGA -
http://www.inhaltsstoffe-kosmetik.de/nordihydroguaiaretic-acid.html. Ima i verzija u kremi, koja je bolja za suhu kozu.
Px Comfort Lotion- 35 eura za 45 ml. Px Insulation Anti-Oxidant Vitamin Cream SPF 15
Makeup - oni su bili prvi koji su razvili metodu odredjivanja savrsene nijanse tekuceg pudera za neciju kozu. Taj proces su nazvali colorprinting. I tako bi na vasem podbratku testirali nekoliko tonova sve dok ne bi dobili VAS ton. Onda bi vam bas taj ton smuckali. Samo, boja nije jedini kriterij za kupnju pudera - stupanj pokrivenosti, tekstura, SPF da ili ne, cijena i pakiranje utjecu na konacnu odluku.
Ono sto NE preporucam jer nema UVA, a ja sam iz neznanja koristila je Virtual Skin Super Natural Finish, da ima UVA zastitu bio bi medju mojih TOP 10. Photocrome Light Adjusting Makeup SPF 15 je par eura skuplji i ima cjelokupan SPF, kao i Exact mat stick Foundation, mislim da je svima osim suhoj kozi premastan. Korektor- Camofluage Cream za 17 eura - odlican!
Ruzevi - odlicni. Soft Suede Lipstick za 18 eura, svileni osjecja na kozi, relativno postojan. Deluxe lip Pencil kao i Lavish Lipstick SPF 15. Linija prescriptives magic - Illuminating Liquid Potion za 30 eura, shimmer za koji vam treba stoljece da ga potrosite.
Invisible Line Smoother 15 ml za 35 eura je silikonska krema identicna M.A.C.-ovoj Matte Creme Matifinace za upola manje novaca, zagladiti ce vam lice, ali na svega nekoliko sati. Ili manje - ovisno koliko je vruce vani, koliko se znojite i naravno sto sve sve natrackali preko toga.

Mnogi misle cim je linija proizvedena od nekoga u bijeloj kuti mora biti BOLJA od onog u DM-u. No to cesto nema veze s realnoscu. Rodan+Fields recimo je od 2004 u Estee Lauder velikoj obitelji sto je dovelo do toga da su povecali cijene (linija za akne i problematicnu kozu) i ucinili pakiranje luksuznijim. Jer Lauder prije svega prodaje imidz. Posebnost ovih proizvoda je da su grupirani za specificna stanja koze i pakirani u setove - kao lunch paket, tako da ne morate puno razbijati glavu i sami slagati liniju od pojedinih proizvoda.

Ukoliko to ipak zelite - moze i to. Svakako je pohvalno sto sastojke njihovih proizvoda mozete jasno procitati na njihovoj stranici www.rodanandfields.com
Pohvalno - anti-age linija ima SPF sto i je glavni anti-age sastojak. No kako samo tonik kosta 40 dolara - da, ima mnogo boljih proizvoda za upola te cijene. Recimo njihova krema je 90 dolara i osim sto dolazi u teglici (antioksidansi ne vole teglice) to je jednostavno previse novaca za pomadu koja ne nudi nista unikatno. Cuvajte se i wunder krema koje recimo imaju 60-ak sastojaka u sebi, jer obicno je onda svaki sastojak zastupljen u premaloj kolicini da bi uopce djelovao. Bolje je uzeti kremu sa "svega" 10 pametno odabranih sastojaka, gdje imate pregled sto eventualno ne pase vasoj kozi i to isto mnogo lakse detektirate i izbjegavate (stvar kojom se upravo bavim). Prije svega bih za okoloocne kreme izbjegavala teglice - nedavni savjet oftamologa. Upravo tako pakiranom kozmetikom koja je u gotovo neposrednom doticaju s ocima, zene prvo pokupe bakterije i raznorazne bestije.

Pepidi su stvar koja trenutno odusevljava publiku ali toga imate za 1/3 njihove cijene u Olay-ovom Regeneristu.
Pazite da vas proizvod za ciscenje nema sodium lauryl sulfate jer je to nesto so iritira i isusuje i nije nuzan sastojak.
Ako zelite probati nesto iz te linije onda Essentials Moisturize with Melaslow, 40 dolara za 45 ml. Ili Esentialls Protect with Avobenzone SPF 15 35 dolara za 45 ml.
Odlicna povoljna zamjena za ovo bi bio Olay Regenerist Enhancing Lotion SPF 15 20 eura za 75 ml ili Dove Essential Nutrients Day SPF 15 za 8 eura i 120 ml.
Dakle 3 linije: anti-age, essentials i reverse. Imaju odlican tonik 35 dolara za 120 ml. sa 2% hydroquinona, dakle ako imate neke mrljice za izbjeliti, proizvod je zasticen od svjetla, ima antioksidansa i c vitamina. Ima i limuna ali tako malo da ne bi smjelo stetiti. Ima i malo salicilne (0,5%) pa je pitanje koliko to ima efekta. Ujedno nude i losion na bazi hydroquinona i to za 65 dolara, a mi znamo da ih ima odlicnih (vratite se na nedavne tekstove) za tri puta manju cijenu. Dapace, isti dermatolozi prodaju onaj dio proizvoda koje nisu prodali Lauderu bas po tri puta manjoj cijeni, a nude identicne proizvode, samo ih naravno ne smiju isto zvati.nut
Onda imaju liniju Unblemish - bas za problematicnu kozu i na reklamama se hvale da imaju kozmetiku koja se inace izdaje na recept ali da su ju oni proizveli u koncentraciji koja je i u slobodnoj prodaji. Na stranu cinjenica ako kupite u slobodnoj prodaji nesto za dezinficiranje recimo benzoyl peroxide u postotoku od 5%, on se NI PO CEMU NE RAZLIKUJE od 5% kupljenog preko recepta. Mozda time zele reci da su proizveli blag proizvod koji ima UCINAK onog izdanog na recept? I onda imaju kao i Clinique Step 1, 2 i 3 s tim da je prvi obicno ciscenje, drugi toniranje a treci vlazenje. Recimo linija sadrzi u gelu za pranje sulfer kao povrsinski dezinfikator, ali avaj ako vam ovo dodje do oka. A ako se umivate, postoji sansa da vam udje u oko i onda sljedi ljecenje iritacije barem tjedan dana. Bine there, done that.
Ako bas hocete koristiti taj sastojak, onda bolje u losionu ili toniku, nesto sto je ipak vise pod kontrolom od gela za pranje lica. Iz te linije imaju Unblemish Step 3 - Acne Medicated Lotion 45 ml za 40 dolara sa 2.5% benzoyl peroxide, dobra stvar ali isti tim dermatologa prodaje i dalje svoju samostalnu liniju gotovo indenticnog sastava ali za 22 dolara i 60 ml ;-) Pa si vi mislite. Neutrogena vam nudi to za jos manje novaca.

A evo na koju ideju dodje zena u nuzdi - ako vam nestane peelinga za tijelo: pomjesajte grube morske soli (one grubo mljevene) sa svojim gelom za tusiranje. Secer ne bih mijesala jer se secerom
hrane razne bestije, pogotovo ako naginjete pristicima na ledjima i slicno.

Tak drage moje, odoh ja gledati one bijele kutije za nakit. Odoh sama. I imam karticu uz sebe. Pa nek mi je Bog na pomoci. Vama ugodan vikend!

- 16:20 - Komentari (11) - Isprintaj - #