JJA

petak, 12.06.2009.

Kozmetika petkom

Podsjecam na Sumarku

http://suma.blog.hr/2009/06/index.html#dan4 Treba jos puno da bi mogla platiti cjelokupnu terapiju. Pokusajte uplatiti koliko mozete, svaka kuna pomaze. Hvala svima koji su pomogli.


Zna li netko neki tag a feed koji zapravo radi? Ovaj koji sam dosad imala malo je radio, malo nije (neki dragi blogeri bi se prikazali sa par dana zakasnjenja), pa je onda promjenjena domena, mail nekako nisam dobila, opet sam se po blogovima raspitivala sto je. Pa nova domena nakon kraceg vremena ne radi nego ima tjednima poruku da ce uskoro nesto tu biti, valjda cudo. Ima li neki servis koji radi pouzdanije? Hvala.sretan

A sad kozmetika, jer je vecina pobijedila. Putopis onda sljedeci put.



Malo opcih mudrosti i puno recenzija proizvoda. Kao obicno pisati cu jezikom kojeg svatko razumije, ne pisem za strucne casopise nego za normalnog potrosaca. sretan

Prvo o nische parfemima, onima koji izlaze u manjim edicijama, kostaju mnogo i namjenjeni su posebnim ljubiteljima parfema. Ukoliko ste na njemackom govornom podrucju, a vidim da od tamo imam nekoliko vjernih citatelja – stranica Aus Liebe zum Duft
http://www.ausliebezumduft.de/, mozete naruciti prvo probice od 5 ml, dodje u roku 2 dana sa papiricma za mirisanje kao iz parfumerije, sa divnom kartom koju osobno rukom ispise onaj tko pakira i sa besplatnom dostavom, cijena po probici 3 eura. Nakon sto mi se svidjelo uzela sam vece parfeme Gardenia i Fresh Laundry od Clean-a.
Sa istre starnice mozete naruciti probice skupih seruma za kozu firme cellex c o kojima sam pisala u par navrata, cija je cijena po bocici preko 100 eura i da vrijede tih novaca ali svakako ih treba isprobati prije kupnje. Koliko je meni poznato, rijetko se moze naci testera tih proizvoda, moj dermatolog ih ne daje. Moji favoriti su Cellex-C - High Potency Serum i Cellex-C - Hydra 5 B-Complex, oba sam recenzirala davnih dana.



Ujedno su tamo ti serumi u pravilu 5-6 eura jeftiniji nego u dermatoloskim ordinacijama. Ne znam da li besplatno ali dostavljaju i u druge EU zemlje, te i u Hrvatsku, a
mozda je onda postarina manja nego da to narucite iz USA.
I StriVectin drze i jos dosta kozmetickih brandova. I SuperSmile paste koje sam narucivala izvana prije. Imaju i divnu kolekciju home mirisa, drze i Talika proizvode.
http://www.ausliebezumduft.de/index.php?cPath=40
Nisu me platili za reklamu ali su dostavili besplatno i ekspresno sve sto sam narucila uz lijepu gestu i takvo sto cu uvijek pohvaliti.

Ne znam jel dosla do Hrvatske ali ovdje predstavljanje Esprit kozmetika, dobila testere postom
Povoljno, u razini cijena Nivee i L’oreala.







Etablirali se zadnjih 40 godina u lifestyle brand, dakle ne samo odjeca i obuca, parfemi, satovi nego i posteljina, jastuci rucnici, lampe, torbice, sportska oprema.
Tipicna Esprit potrosacica je zena izmedju 20-35, zaposlena, ne sminka se previse, njeguje prirodan stil, casual sa malo elegancije, voli vjecne korjeve i sa modom
koketira u granicama. Jedan od svjetskih kozmetickih koncerna COTY je razvio brand espirt kozmetike, stil Natural Glamour.
Cijene: tekuci puder od 7-11 eura, bronzer 8 eura, rumenilo 9 eura, maskara 8 eura (ima 4 vrste), sjenila po 6 eura komad, sjajilo 8 eura, ruz 9 eura, lak za nokte 7 eura,
kozm. torbice (vidi dolje) od 7 eura, razne make up cetke za 10 eura. Nude i accessoires i to kozmeticke torbice meni posebno slatke kombinacija fuksija i srebrno i to po cijeni od 7 do 15 eura, ovisno o velicini. Zasad ce linija biti jedino u dm-u.

Recenzije: Almay - dobar proizvod Bright Eyes Eye Base + Concealer, cijena 9 dolara. U tubici, lagano prekriva, tubica ima sinteticku cetkicu, ja dobila na poklon od
swapice, posvjetliti ce podrucje i malo vas osvjeziti, ali nece maknuti podbuhlost kako u reklami tvrdi. Mat rezultat, ima antioksidanata, jer je mat i sjenila dobro drze na bazi ovoga.
Powder Blush ista firma za 10 dolara, nije dobar, skida se u komadicima i previse je sjaja za dan.

Dobra vijest thumbup uskoro izlazi ovdje zakon kojima je maloljetnima zabranjen ulaza u solarij. Za one koji ne zele u solarij, umjetna boja iz tusa je zamjena mazanju
doma.
O suhoj kozi sam pisala vise puta, no zapravo mnogi vlasnici suhe koze ne znaju kako se ponasati sa istom.

Mnogi stanje cine gorim koristeci sapune, kupke, isusujuce tonike jer na njima pise za suhu kozu. Tusirajuci se vrucom vodom. Ili trljacicom previse ribajuci kozu, da
peeling svakako kako bi krema bez barijere odumrlih stanica usla u kozu, ali blagi peelingzi i rado kemijski, ima losiona koji imaju blagi kemijski peeling u sebi koji
mozete koristiti na dnevnoj bazi i vise nikad ne morate uklanjati zadebljale laktove i slicno. Pogotovo suha koza mora koristiti pobozno SPF jer sunce isusuje kozu.
Ako je nuzno neki state of the art losion sa antioksidansima. urea proizvodi su odlican izbor thumbup, meni najdrazi oni u pjeni, pravi je gust nanositi tu bogatu
elasticnu pjenu. Oni sa suhom kozom trebaju izbjegavati dugi boravak u vodi, morskoj, bazenskoj ili u carima vlastite kade.
Hijaluricna kiselina je isto dobar izbor.
Ne ribajte kozu kod susenja, tapkajte rucnikom. Nabavite ovlazivac zraka zimi. Pilingirajte, dobar kemijski peeling pH uravnotezen moze uciniti cuda.



Prati kosu svaki dan ili ne? Morate sami odvagati svoje pro i contra, prljava kosa je meni veliki no go, a kako treniram barem dvaput tjedno nakon toga moram prati kosu,
a volim jako mirisljavu i cistu i perem ju skoro svaki dan. Nedostatak, boja brzo blijedi, pogotovo moja bojana kosa i ako ne koristite super duper blagi sampon isusujete
kosu. Ili ako koristite nesto sa mentolom i slicno, samponi protiv peruti isto jako skidaju boju. No sunce je daleko najveci neprijatelj bojane kose. Dakle sunce je gore od svakodnevnog pranja.wink Sesir glavu cuva.

PERSCRIPTIVES All You Need + SPF 15 Continuous Action 24-Hour Moisture for Normal Skin 45 ml za 40 eura.


Dobro upakirano, dobri antioksidanti, vodovezivnih elementi i stanicni "komunikatori". Reklama kaze da ovo i blago pilingira kozu, ali ne znam koji sastojak bi to cinio?
Zato i dalje koristite svoj pouzdani AHA ili BHA. Ima malo acetyl glucosamine i Lauderov Idealist toga ima, ali nije dokazano da to moze peelinigirati, pogotovo ne u ovako minijaturnoj kolicini. Ali je dobar antioksidans i pomaze kod poremecene pigmentacije koze. Ako vas ovaj sastojak jako zanima kao i njegov ucinak na kozu Olay
nudi vece kolicine istoga u svojim proizvodima za manje novaca.wink

Benefit CORALista skupo rumenilo za 25 eura, a firme ima sad posvuda po Njemackoj od Dogulasa, do Kaufhofa itd. benefit inace radi super bronzere i rumenila, mirisi blago, tcono rumenilo kakvo trazim za ljeto.


L’Oreal Paris Infallible Never Fail Powder SPF 20, reklama kaze da cete imati 16 sati (cijena 12 eura) postojanu sminku, iako dobro kontrolira sjajnu t zonu, ali nema sanse za 16 sati efekta jer dirate si lice, novi sjaj probija van i telefonirate i slicno. Uz to ima dobar SPF thumbup sto pokazuje opet da dobra sminka ne mora biti skupa. Onaj tko vas u to uvjerava, laze i zeli zaraditi na vama. Cast nekim izuzecima sa skupim sastojcima i sa izvanserijskim rezultatima ali to su - izuzeci na trzistu. Pogotovo kad neki od proizvoda sa najjeftinijim sastojcima (mineralno ulje i chanel, la roche, vichy itd.) nabace price tag od 50 i vise eura.

Sephora FACE Soothing Toner

jeftin, oko 5 eura i los. Voda, glicerin i konzervansi, nema efekta njege, no ako vam treba nesto za ukloniti zadnje ostatke sminke onda je o.k. jer je neagresivan, no onima sa masnom kozom koji ljeti i idu bez kreme treba nesto sa boljom formulacijom.

Dobila sam nekoliko upita na mail da li bih mogla napraviti neki moj top ten, osim sto sam vec po kategorijama proizvoda iscrpno dala liste mojih omiljenih proizvoda, te liste se mijenjaju na godisnjoj bazi jer stalno dolaze novi proizvodi a neki stari se prestaju proizvoditi. Ako me krajem godine ulovi inspiracija za neki godisnji rezime mozda ispadne slicna lista, ali evo recenzije prosle godine, godine i pol, neke stvari ce se ponoviti iz prijasnjih postova, neke ne.

Cesto dobijem na mail molbe za recenzijama, biti cu direktna - mene ne zanimaju SVI proizvodi koji postoje, najvise me zanimaju oni koje koristim ja ili prijateljice oko mene, a posto mi ovo nije posao i sasvim sam desete struke, nemam vremena udovoljiti svim tim zeljama, mozda je moguce da iz recenziranog ovdje sastavljate polako neku svoju listu i testirate. wink
Oni koji zele uloziti vise truda su u zadnje tri godine naucili puno ovdje kako kupovati kozmetiku, oni kojima se to ne da ce si lako pomoci postojecim recenuijama jer uvijek napisem ZASTO neki proizvod nije dobar.

Cleansers

Kiehl's Ultra Facial Cleanser, for All Skin Types ($ 17 eura i 150 ml) iako mi je best of the best zbog niske cijene Euceirnov wash, treba dati sansu i drugima, ovaj je recimo jako blag i bez parfema, odlicno skida sminku.

Sredstva za skidanje sminke s ociju:
Sephora FACE Waterproof Eye Makeup Remover 8 eura za 120 ml, skida sve cak i vodootpornu maskaru! thumbupNema mirisa, ma odlican.



Tonici: (koje koristim neredovito)

Beauticontrol Skinlogics Platinum Plus Relaxing Tonic 20 eura za 180 ml. Ima jako malo dobro formuliranih tonika na trzistu. Ovaj ima hrpu vodovezivnih sastojaka, finih ulja, antioksidansa i super je za suhu kozu.

AHA & BHA
osim Paulinih proizvoda koji su best buy cijene i kvalitete. E da trazi stalno distributere i mozete uz fer zaradu preprodavati njenu kozmetiku ili kupovati frendicama i sebi po nabavnim cijenama, ja za to nemam vremena iako me dugo drzala ideja dovesti je na njemacko trziste, znanja i iskustva sa tim proizvodima imam. Na trzistu fali povoljnih kemijskih pilinga i pouzdane a povoljne SPF zastite. Mozda netko vidi poslovnu ideju.sretan. dakle osim njenih i ovo je dobro:

Clinique Medical Skin Conditioning Treatment dobar, ali jako skup
cijena 60 eura za 30 ml. BHA svilenkasti gel koji pilingira i hidratizira, ima 1% salicilne dakle o.k. za dnevnu upotrebu, medicine nema unutra to je marketinski trik.

Cosmedicine Speedy Recovery Acne Treatment On-the-Spot Gel $18 za nekih 7 ml, vec znate kad je cijena u dolarima nisam nabavila u Njemackoj proizvod.
Ima 2% saliciline, nema bespotrebnih iritanata koje ima pola inace dobrih BHA proizvoda na trzistu. Ima pH 3.3.



Ovim putem podsjecam na vec recenzirane, a odlicne i povoljne proizvode ove kategorije:

Neutrogena AHA Healthy Skin Face Lotion 12,00 eura za 75 ml i 8% glikolne kiseline a ima i verzija sa 5% za osjetljivu kozu. Te Neutrogena (BHA) Rapid Clear Acne Defense Face Lotion 45 ml za 8,00 eura.

Kreme sa SPF-om

Avon Anew Alternative Photo-Radiance Treatment SPF 15 18 eura za 15 ml, skupo. Inace super formula, sadrzi sve, problem je jedino kolicina i cijena zbog koje nisam sigurna da cete velikodusno kolicinski nanjeti na cijelo lice svaki dan. Jer bi vam onda trebale tri kreme mjesecno.
To je AHA proizvod ali je iste manje od 2%, pa ne bih ocekivala ikakav peeling efekt. AHA treba vecu koncentraciju da bi djelovala. Mica i titanij dioksid vam daju nijezan glow.

Cosmedicine Speedy Recovery Acne Treatment Daytime Blemish Lotion SPF 15 ($40 za 60 ml) Zasto je ovo poseban proizvod? Zato sto je odlican BHA koji ujedno nudi SPF zastitu ALI uz to je dobar za kozu sklonu aknama. Beat that! Jer inace je jako tesko naci neki SPF, a da problematicna koza ne trpi. Daje mat rezultate. Uz to sadrzi sve vazne, pametne njegujuce sastojke. I linoleicnu kiselinu i bez parfema je.



DDF Protect and Correct UV Moisturizer SPF 15 45 ml i 55 eura. Skupo. Ali dobro. Najgore je kupiti skupo, a lose. Niancinamidi i pojacana pigmentacija, mica daje shimmer, ima i jeftinija verzija od Olay-a Definity Correcting Protective Lotion with SPF 15, u posjedu su iste firme ali DDF je ipak bolji proizvod, no povoljnija zamjena bi eto bio Olay.

Dobra je i Roche Posay Hydraphase XlLCreme 17 eura i 50 ml te i ANTHELIOS AC LSF 30 Fluid sa 13 eura i 50 ml, oboje spomenuto prije i dobro za lice.

MD Formulations Moisture Defense Antioxidant Moisturizer SPF 20, 30 eura i 45 ml.


Ovo sve nisu proizvodi za plazu nego za svaki dan na lice po ljeti.

Paula's Choice Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion with SPF 15 & Antioxidants 20 eura za 60 ml je dosad najbolja cijena.thumbup Jako blag, cak sa rosaceom ga mogu koristiti. Mineralna zastita, odlicna i za djecu. Nema parfema i nema iritirajucih sastojaka.
Jasno vam je zasto je lista ove vrste proizvoda duga, zato sto to smatram najvaznijim proizvodom u njezi, dobra SPF zastita i antioksidansi.

Gore spominjani isto moze u ovu listu: Prescriptives All You Need + SPF 15 Continuous Action 24-Hour Moisture for Normal Skin
Prescriptives All-Weather Friend Daily UVA/UVB Sun Protection SPF 40 20 eura i 30 ml dobar za normalnu i masnu kozu, ima sve sto treba imati.



Kreme bez SPF-a

Neutrogena u tubi Oil-Free Fresh Moisture (plava tuba) ultra light 88 ml za 8 eura

Vichy Aqualia Thermal u tubi, 40 ml i 15 eura.

Beauticontrol Cell Block-C P.M. Cell Protection 30 ml i 36 dolara
Impresivna njega, svilenkasta tekstura, emolienti, antioksidansi.


Clinique Super Rescue Antioxidant Night Moisturizer, for Combination Oily to Oily Skin za mjesovitu kozu, towubobohu sastojci (da ne nabrajm svaki put znate vec proceduru koji su to, a ima i poseban tekst sto dobra krema treba imati), moze i za osjetljivu kozu, cijena 44,50 eura za 50 ml. Tipicna zelena tubica. Ima i verzija za suhu kozu ali nju bi trebali izbjegavati oni skloni pristicima.

Neutrogena- Visibly Firm Lift Serum Active Copper 12,00 eura za 30 ml, isto vec ranije recenziran.

Clinique Super Rescue Antioxidant Night Moisturizer, for Dry Combination Skin vrlo maziva, bas za suhu kozu ili kao nocna kremica zimi za vas, ima i treca verzija po jacini za ekstremno suhu kozu, ista cijena i kolicina.

Clinique Redness Solutions Urgent Relief Cream 28 eura za 30 ml hidrokortizona. Kremicu sam vec spominjala, ako imate upale na licu, svrab, crvenilo. I to jako jako kratkorocno (inace ce unistiti kolagen) i uz ciljano koristenje SPF-a. No ako imate ozbiljnih problema, ionako cete ici dermatologu koji ce vam na recept dati mnogo jeftinije, a bolje prizvode. Ovo je prva pomoc kod slabijih problema.

Dermalogica AGE Smart Map-15 Regenerator 10 ml, odlican proizvod. Cijena 75 eura za sicusno pakiranje, najbolje koristiti okoloociju. Po Njemackoj je ima na vise mjesta i online je jeftinija par eura. To je trik sa c vitaminom. MAP je zapravo Magnesiumascorbylphosphat, derivat vitamina C. Proizvode sa vitamnim C morate imati pakirane da su zasticeni od zraka (nikako teglice!!!) i od svjetla, znaci samo tube ili bocice. Ovdje je koristena tkz. Powder-to-Emulsion- tehnologija koja cuva sastojak stabilnim. Ukoliko zelite malo luksuza koji radi. Kad stavite proizvod na prst jos je u puderu, kod mazanja na lice pretvara se u emulziju. Map-a ima 15% sto znaci da sastojak ima i izbjeljujuca svojstva u slucaju slabijih poremecaja pigmentacije. Neke njemacke web stranice nude i putne velicine proizvoda koje su odlican nacin povoljno testirati proizvod, nazalost za ovaj proizvod to jos ne nude, ali da za druge od ove firme Logicno je, novi je na trzistu i zele da iz znatizelje kupite originalnu velicinu. Na ovoj stranici znaju imati sezonska snizenja od 30%
http://www.cawi-shop.de/dermalogica-smart-c-467_618.html

Za narudzbe preko 100 eura imate 5% popusta, za one preko 150 i 10% pa se mozda udruzite s nekim u narudzbi.

Estee Lauder Perfectionist [CP+] Wrinkle Lifting Serum 73 eura za 30 ml. Dobar.

u Douglasu ima akcija 15 ml probice bocica ovog seruma i i jos anti age Lauderov stick uz to sve za 42 eura
Lauder klasicno proizvodi odlicne serume, to im je zastitni znak. Estée Lauder Skin Essentials je europsko ime proizvoda. Kazu da je ovo trenutno najbolji njihov serum, ali firma isto tako prodaje super duper serume brandova u svom vlasnistvu kao La Mer, Prescriptives, Origins. Kazu da potice proizvodnju kolagena u samo dva sata, ne kazu da to mogu i mnogi drugi proizvodi. i uopce ako koza ima dobar SPF i dobru njegu sama ce bez dodatne motivacije proizvoditi svoj kolagen. Znate da volim razbiti reklamne mitove, mimo toga ovo JE odlican proizvod. thumbup
Moze uciniti kozu mnogo boljom i do neke mjere ublaziti znakove starenja, koza zaista izgleda svjezije i napetije. Ima peptida koji nisu ekskluzivni kao sto proizvodjac tvrdi, naime mnoge firme koriste taj sastojak. Ovaj proizvod djeluje tako da cijeli dan izgledate frisko, a ne na kraju dana izguzvano i naborano kad se sminka uvuce u borice. Mozete ga cuvati i za posebne prigode, za dane kad bas morate cijeli dan ili noc izgledati top.

Jos jedan dobar serum najbolje okolo ociju i usana, moze naravno i na cijelo lice ako cijenu mozete podnjeti, 38 eura za 13 ml.


Prescriptives Super Line Preventor Xtreme Lifting Concentrate koza nece biti liftana, ali ce tako izgledati do prvog umivanja.

RoC Multi-Correxion Night Treatment (25 eura i 30 ml)) europsko ime RETIN-OX MULTI CORREXION ANTI-AGEING CREME – TAG/NACHT, retionolski proizvod.

, c vitamin, super stvar za mjesovitu kozu. Ovaj brand vjerojatno znate iz apoteke, jaca strana su mu retinolski proizvodi, svi SPF proizvodi, nastao od strane francuskog farmaceuta, u vlasnistvu J+J-a kao i Aveeno i Neutrogena. Ima posebna linija za preko bare i europska je bolja, recimo US linija ima jako malo do nista retinola, vazan sastojak na kojem grade imidz je i DMAE (pisala vec o tome). Aveenom pokrivaju mlade mame i trudnice i one koje misle da kupuju prirodno, Neutrogenom solidne proizvode niske cijene i RoC je za one koji zele platiti malo vise za "medicinsku" njegu.

SPF detaljnu listu imate na mojim suncanim temama (big 3), a ovo su neka novija otkrica:

Neutrogena Age Shield Face Sunblock SPF 55 $10.99 for 120 ml

Malo sredstava za zastitu od sucna imaju lijepe formule, sa njegujucim sastojcima, vecina nema nista osim zastite, ovaj proizvod ima sve, za one sa suhom kozom mozda malo preslab (presuh), ali inace dobar. Jednostavno onda nanesite kremu koju i inace koristite ispod.

Paula's Choice Ultra-Light Sunscreen Spray Lotion SPF 55 u spreju, potpuno lagan losion, vodootporan ( sto samo znaci da nece otici znojem, ali trljanjem rucnikom hoce),
cijena od samo 17,50 eura za super proizvod, ima 118 ml ili uzmite tester.

Proizvodi za samotamnjenje

Clinique Self-Sun Touch of Bronze Moisturizing Body Lotion 24 eura i 150 ml, je, sadrzi dihydroxyacetone kao i svaki drugi proizvod za samotamnjenje AlI i njegujuce sastojke antioksidanse, vodovezivne element eitd..


Neobicni proizvodi

Dermalogica ChromaWhite TRx Extreme C za 3 unce

cijena 80 eura za prasak. Ovo je vitamin c u prahu (ne nije kao onaj koji bi smrvili iz apoteke zubo) ima svega drugog sto cini odlican proizvod, samo u dehidrirajucih formi, ne znam koliko je ucinkovit kod dispigmentacije. Pokusajte uloviti probicu.

Anti Age kozmetika za ruke (da ne dobijete one pigmentacijske fleke)

ROC Retinol Correxion Hand Repair SPF 15 7 eura za 45 ml

Nema puno krema na trzistu koje sadrze SPF zastitu za ruke, brzo su upijajuce, sto jedna krema za ruke treba jel biti, imaju sve njegujuce sastojke kao i kreme za lice, obicno su kreme za ruke samo dosadna mast, glicerin i slicno. Ovdje ima i retinola. Luksuz za ruke.sretan Recimo ja se ljeti ne mogu namazati po rukama obicnim sredstvom za plazu, jer vozim bicikl, citam knjigu itd i umastim sve i ruke mi se klize po ruckama.

Gelovi za tuisranje

Uglavnom vazni koje ce odabrati onima sa suhom kozom, onima koji ne mogu uzeti prvu stvar sa police ili izabrati po mirisu. Medju zaista odlicnima je Eucerinov gel ulje u pjeni, koji iako uljni, pretvara se u laganu pjenu koja se super ispire i ne ostajete masnjikavi ali divno elasticne koze, koja nigdje ne zateze thumbup

Uz njega odlican Washfluid Urea 5% od iste firme te Lipid Duschöl. thumbup Oboje 200 ml i 8 eura.
Uostalom teta u bijelom zubo ce vam sve objasniti na stranici.



Uz to cu spomenuti vrlo blage a ranije recenzirane Avene Pediatril Wash (djecja linija), ja sam ju koristila zimi i spasila me mazanja jer to cesto zaboravim, 250 ml i 9 eura.

, dalje od La Roche Lipikar linija 11 eura i 200 ml, mozete naci cesto akcije gdje nude 30% snizenja online apoteke, zatim Bepanthol losion za tusiranje - 400 ml za 10 eura, traje jednoj osobi zaista jako dugo, a osim toga moze se naknadno kupiti i dodatno punjenje (i Eucerin nudi tako thumbup) i tad je u vrecici 800 ml po istoj cijeni!
Jednako blagi su i Eubos trockene Kinderhaut HAUT RUHE WASCHGEL Haut & Haar 125 ml i 8.55 eura ili iste cijene

, uz to ista firma i linija ima i ulje za kupanje, iskljucivo ulja su unutra, maslinovo, bademovo i lavanda za opustanje djeteta pred spavanje. Ja zbog lavande i nesto ruzmarina unutra, iako tek na kraju i vise radi mirisa, ne bih bebe u ovome kupala! Bebe ce umiriti i topla voda i nijezan roditeljski glas, a ulje bih ostavila sebi jer za odrasle je o.k.

Bez konzervansa, PEG derivata, bez dodataka boje i parfema, bez mineralnih ulja.

EUBOS Sensitive DUSCHÖL F 200 ml 8 eura ili punjenje za istu cijenu i 400 ml.



EUBOS FLÜSSIG blau Wasch + Dusch-Emulsion plavo pakiranje, 400 ml 7 eura ili punjenje iste kolicine za 5.80 eura.

Ima potpuno ista crvena linija, ali ona sadrzi nesto parfema, ja koristim ovu plavu, koristi ju i muz kad mu ponestane njegovo gela i traje vjecno.



http://web.eubos.de

Dobar a blag je i Physiogel Wash 150 ml i 8 eura mala njemacka firma koja koliko mi je poznato proizvodi samo na nacionalno trziste, orjentirali su se na osobe sa neurodermatitisom i nekim posebnim zahtjevima koze. Recimo proizvode psoebno blagu liniju sa SPF-om za osobe sa koznim oboljenjima PHYSIOGEL® A.I. Sonnencreme mit PEA itd.



Tekuci puderi sa SPF-om, te oni u kamenu

Znaci sto je novo, jer stare liste sam napisala prosle godine.

Almay TLC Truly Lasting Color 16 Hour Makeup SPF 15 ($12.49), povoljan, daje mat finish iako ne bas 16 sati, pokriva relativno dobro sitne nesarsenosti



Chanel Mat Lumiere Long Lasting Soft Matte Makeup SPF 15/ europska verzija imena je Teint Fluide Mat Lumière, 43 eura, 30 ml na pumpicu

, ilimunira kozu, pokriva dobro, za svjetlopute kao ja odlic nanijansa je Porcelaine ili europski clair 20. Ako zelite skup i dobar puder.

Puder u kamenu i SPF

Clinique Almost Powder Makeup SPF 15 i cijena 27 eura, ovaj puder se nevidljivo stopi sa vasom kozom, uopce ne izgledate nasminkano, jako lagan, dobra zastitia, 13% titanij dioksida. Na trzistu ovdje od ozujka, ne daje suh feeling kao ostali kompaktni pudeir, vise podsjeca na tekuci puder.

, ako ste vec na njihovom counteru svakako pogledajte i , to je True Bronze Duo, dakle dvije nijanse u manjem pakiranju jer obicno se ne potrosi cijelo pakiranje preko ljeta, a cijena je odlicna 9,95 eura. sretan

Lancome Absolue BX Makeup Absolute Replenishing Radiant Makeup SPF 18, 38 eura
pokriva skroz, ono sto cete naci pod almost full coverage, zasto anti age, ne nema nekih posebnih sastojaka ali ajde ima SPF pa moze zato nositi to ime plus nece uci u sitne borice oko ociju. Razlog zasto mnoge zene kako stare izbjegavaju pudere. 12 divnih prirodnih tonova.

Maybelline Instant Age Rewind Custom Face Perfector Cream Compact Foundation SPF 18, cijena 8-9 eura, cream-to-powder. Oprez, klizi po kozi, zato ako imate masnu kozu ili neke borice, izbjegavajte ovaj proizvod. najbolje cijene za ovaj brand sam nasla na amazonu, gledala sam njemacku stranicu. Ironicno da se zove age rewind i naglasava bore! Koliko cete pokriti njime zavisi koju stranu prilozene spuzvice koristite, bijela strana daje punu pokrivenost, roza strana manje pokriva i k tome naglasi bore i porice, znaci treba ju izbjegavati. Ja ionako koristim moje spuzvice, lateks, one koje su jako mekane i na dodir pomalo vlazne, te imaju pomalo gumastu strukturu.



Neutrogena Mineral Sheers Powder Foundation SPF 20 $12.99, tko se sjeca preporucila sam jednom njihov Healthy Defense Protective Powder SPF 30. No ovaj novi ima barsunastiji finish i ovaj noviji izgleda prirodnije na kozi. Ne dobivate pokrivenost, ali dobivate SPF, koji mozete staviti na tekuci puder ili kremu u boji ako zelite nesto boje i pokrivenosti.

Revlon Beyond Natural Skin Matching Makeup SPF 15 sa 30 ml i 16 eura.



Nudi jako laganu pokrivenost, ipak mnogo jacu nego od bilo koje kreme u boji. Ima mat finish. Pet divnih prirodnih nijansi.

Shiseido STM Smoothing Compact Foundation SPF 15 i cijena 34 eura. Daje poliran, barsunast izgled. Ima malo svjetlucavih cestica ali jako jako decentno.Sve vrste koze ce biti time zadovoljne osim bas izrazito masne.

The Body Shop Flawless Skin Protecting Foundation SPF 25 i cijena 18 eura, opet Amazon ima najbolje cijene. I nevjerojatno su brzi. Ja sam sinoc narucila nesto (bio je praznik!) i danas u podne dobila thumbup, a nisam platila premium dostavu, dapace nisam platila nista jer nakon 20 eura narucene vrijednosti a mimo toga za sve knjige je dostava besplatna. Ovo je nelose i za masnu kozu, cream to powder formula, za mjesovitu isto tako.



Tuzno ali istinito, nemaju svi proizvodi na kojima pise kompletan SPF taj zaista i unutra, najcesce fali UVA zastita.

Moj omiljeni, a povoljan je trenutno Moisture Renew Lipstick Rimmel, 8 eura i boja Glamourous Pink (250) koji na stranici uopce nije slicna stvarnoj boji! Ni na slici nema te boje. Zapravo je topla nenapadna ciklama, ona koja stoji svjetloputima, ...trebala bi slikati na usnama ali nemam vremena. No boja je vise ovakva, nego neka pastelna roskasta kao na slici.

Ima peptida, hijaluricne kiseline i prirodnog kolagena, daje fin hidratantan osjecaj ali je jako nepostojana boja. Cak i ako nista ne jedete, morate ga ponovo nanjeti svakih 2-3 sata, ne isusuje, fini mat.



Znate da sam ljubitelj online shoppinga, jos jedno otkrice Bodendirect.de
Imaju divne haljine
http://www.bodendirect.de/c.asp?segid=6&segname=Damen&gen=1#main





Dolazi vrijeme odmora pa vas podsjecam na veliku suncanu temu i na osvjezenje znanja i smjernice u nabavci kozmetike za plazu. Tekstove cete naci u izborniku sa lijeve strane.

Pustam kosu za drugu frizuru s lijeva.



Prosli izbori, sudjelovala prvo u kampanji, vrbovala za svoje, pa bila u izbornom povjerenstvu, pa brojali glasove, gdje sam jedva prikrila veselje rezultatom, barem u mom gradu. U pauzi trcala i sama glasati i na fini ruckic skuha od muzica. Navacer navratila frendica i donesla domaceg manga iz domaje, iz vrta njenih roditelja u Manili, savrsen dorucak je to drugo jutro bio.
U cetvrtak bio praznik, mnogi spojili u dugi vikend (svibanj i lipanj su ovdje mjeseci dugih vikenda), ja sam odradila pa imam danas slobodno.

I da vam pohvalim mog junaka cerek Furminator radi svoje thumbup ali Melica je prava vatrena igrackica te sto bi ona mene postedjela svog temperamenta jel. No poznato je da psi brane vlasnika ali mace ne, one ili te ignoriraju do daske zubo ili brane svoju micu. Kod zadnjeg cesljanja ona pocne mijaukati stravicno, Lucky ju je valjda razumio sto je rekla, ja na srecu ne. On nagne glavicu i mijauce joj natrag nesto i grdo ju gleda. Na to ona mene ugrize (bas se mrzi cesljati, dok me Lucky pretrpi, sjedi na miru i samo ima patnicki izraz lica), a on krene capom mlatiti po njenoj njuski. Na to ona mene ogrebe, a on ju ugrize za tu capu. Hvala na pitanju, i tu ogrebotinu cu nositi ko ratno ordenje za cijeli zivot. Ja ju pustim a ona kao i uvijek kad ju netko naljuti, okrece se oko sebe, vrti se i pri tom zbraja blabla. I tot ako energicno da svi koji cuju padaju od smijeha. Cita mi bukvicu.blabla
Lucky poslusa i to i opet ju udari capom po nosu. Ona stane zbrajati. Jel to on mene branio?!

Tako. Sad idem po klince koji ostaju kod nas do ponedjeljka, idemo u novootvoreni djecji muzej, idemo u istrazivanje podzemnog blaga po kanalima ispod grada, to je u sklopu programa, idemo na bazen, radimo doma svi skupa sladoled, gledamo crtice ujutro u krevetu i - gustamo beskrajno.

- 16:10 - Komentari (49) - Isprintaj - #

utorak, 02.06.2009.

Kuca koja se sama cisti, drugi dio

Dodatak. molim vas otidjite na Sumarkin blog i procitajte njenu pricu.. Svaka pomoc je dobrodosla! Hvala.

Prije samog teksta, imala sam jedno pitanje na koje zelim sad odgovoriti, jer dok dodje neki i
nterijerski post, proci ce vremena.

Pitanje je dakle bilo kako odvojiti blagovaonu i boravak u malom stanu, evo nekih ideja, sam kauc ako je dovoljno visok i bilje iza njega mogu biti neka pregrada, ili neka visa komoda, ali uska da ne uzima previse mjesta ili regal za knjige koji je otvoren i sprijeda i straga, ili knauf pregrada koja sluzi i kao mjesto za tv. Iako ja male prostore ne bih pregradjivala.
Protupitanje dakle, mora li bas biti odvojeno?
Za single kucanstvo ili dvoje mladih ne treba mozda veliki stol za jedenje:

Sad na temu – dio pisanja su mi ustedjeli pametni savjeti ispod prvog dijela teksta (sazeti savjeti citatelja bi bili: svaka stvar mora imati svoje mjesto i razmisljate o
odrzavanju kod namjestanja stana thumbup). za dodati i zastore birajte neke neosjetljive boje, neke koje mozete prati u masini, pogotovo ako imate djecu.
Ako zelite vizuelno odvojiti prostor, mozete tepihom i zidom u drugoj boji i pametno postavljenom rasvjetom.

U proslom tekstu sam spomenula nastavke za vodu tkz. meku vodu koja ne ostavlja ruzne tragove kamenca. Investicijom takvih nastavaka ustedjeli ste si barem ribanje kupaone, nije dobro sve pipe
time instalirati jer nije dobro piti demineraliziranu vodu, ovi nastavci nece od vase vode uciniti posebno ukusnu ali ce maknuti kamenac.
Koliko je voda ukusna zavisi gdje je crpiliste, nas dio grada ima dobru vodu i pijemo ju iz pipe, muz kupuje sebi gaziranu ja gazirano ne volim. Air Purifier sam
pokazala prosli put, love prasinu prije nego zalegne. Takve uredjaje imaju muzeji, hoteli i antikvarijati
da ne moraju svakih par sati brisati prasinu. Takodjer odlicna stvar ako se u stanu pusi. Sav tekstil u istome ce izgledati duze nov.

Drzite se jednostavne rutine ciscenja.



Bez kompliciranih teskih aparata, sredstava i priprema. Stanu koji se redovito odrzava dosta je Ajax i krpica. Sto kompliciranija rutina, to vise izgovora za ne ciscenje. Jednostavna rutina znaci cak cak
u 10 minuta ocistiti kupaonu preko tjedna, drzite povrsine nezatrpanima, jer ako pogledate policu punu crckarija, nece vam se dati sve to micati. Radna ploca u kuhinji, bez svih tih ukrasica i "nuznih" stvari. Koje ionako ne korisite 90 % vremena. Iako sam gadget manijak (mislim na kucansske aparate, ne mogu se sad sjetiti koji aparat nemam), ipak su svi pospremljeni i vade se kod upotrebe. Radna ploca iako velika, prazna. cerek
Samo zdjela sa vocem i stalak za nozeve. Prozorske daske - prazne. Lako ih obrisati. Osim toga tako zatrpane djeluju neuredno. Na daskama koje zivot ne znace, u kuhinji crvena teglica sa zacinima, u kupaoni (a daska je pola metra duboka) samo mokri wc papir, u spavacoj samo velika ljubicasta svijeca, u radnoj samo majusni termometar, u kutu. U boravku jedna staklena stolna lampa, 90% prostora prazno.

Ukoliko imate mjesta kosare za ves bi trebale biti i u spavacoj i u djecjoj i u kupaoni. Nema izlike za ne koristiti ju. Tepisici u kupaoni neka budu lako perivi, oni sa gumenom podlogom to nisu, tj. podloga vec nakon nekoliko pranja pocinje polako otpustati. Imam frotirske podloske koje bacim barem dvaput tjedno u ves masinu i nema straha od
fleka.

U boravku ili hodniku mozete imati kutije ili klupice za sjedenje u koje se da nesto pospremiti, pa u slucaju nuzde, sve nabacate unutra i boravak pospremljen za minutu,
pod pretpostavkom da cete to sve nakon sto gosti odu i raspremiti.


Moj detaljic iz kuhinje, koja je sva bijela, visoki sjaj, samo su ove posudice crvene, te velika crvena staklena memo ploca (koja ima efekt magnetske ploce). I onaj mali
rucni usisivac koji sam pokazala jos prosle godine. I sve mora biti ista nijansa crvene.


Birajte zaslone lampi od materijala kojeg mozete obrisati. Staklo. Plastika. Metal. Tkaninu ne mozete obrisati, ako je vas junior bas u te visine lansirao paradajz sos. Kad
birate zivotinje za suzivot, mozda ne morate uzeti bas dugodlaku macu koja se mora cesljati svaki
dan da joj se dlaka ne zapetlja ili mozda ne morate uzeti psa sa jako
puno dlaka. Birajte biljke koje zahtjevaju minimalnu njegu kao dracaena, sanseviera, kaktusi,
bromeliad itd. Dobrodosli hrvatski nazivi. Ustedite novac i ne kupujte biljke u raznim supermarketima
po cijeni od 1/3 uobicajne cijene iz cvjecarne. Takve biljke su narasle ekspresno u stakleniku (dio takvih biljki je iz Ikee, za slucaj da se pitate
zasto vam tamo kupljene biljke ne uspjevaju) i prilicno su neotporne i kratkog zivotnog vijeka, u konacnici su onda bile skupe, zar ne?

Za vrijeme odmora ako niste uspjeli dogovoriti sitting stana, mozete vase biljke odrzavati ovime. Durstkugel.

Za jednostavne a ucinkovite efekte, stavite biljku ispred ogledala ili postavite vecernju rasvjetu - spot light - tocno u smjeru biljke koja ce onda davati divne sjene na zidu.

Ima i trikova ovisno o podneblju, recimo ako zivite bas na obali, zamjenite parket kamenim podom, malo grubljim, osim sto se nece primjetiti svako zrnce pijeska, pod
nece biti osjetljiv na morsku sol i mokre nozice i nece biti sklizak kao lakirano drvo. Ako zivite u izrazito vlaznoj klimi, a znam da me i sa tih podrucja citaju, posjecite svo zbunje direktno na kuci, dozvolite
cim vise zraka oko kuce, po kuci mozete postaviti odvlazivace zraka, izbjegavajte tapisone koji u vlaznoj klimi mogu poprimiti neugodan miris, zracite stan ne uz direktan propuh (to samo mijesa postojeci zrak) nego oko ugla, tipa prozor u kuhinji otvoren i soba direktno do kuhinje isto. Na spajzi instalirati
vrata sa drvenim "zalopojkama" ovako vrata. I na boravku itd.
U kupaoni instalirajte one od poda do stropa radijatore na cijim se resetkama mogu osusiti rucnici,
koje ako su vlazni bolje rasirite na precke drzaca nego na metalne kolutove, koji rucnik drze skupljen i dugo mokar.

U ormare stavite one zicane kosare da zrak cirkulira medju robom i stvari pretezno vjesajte, a manje slazite na police. Nabavite suslicu i nemojte susiti po cijeli dan na
stalku za ves u ionako vlaznoj klimi. Iskreno receno, ne znam sto rade ljudi bez susilice, a u posjedu pasa i macaka, jer ja sa frisko opranih deka i majci izvucem ama
bas svaki put iz suslice saku dlaka pride. Rijesite se akvarija.
Za suhu i vrucu klimu, sve obrnuto od ovoga.

Za one u centru grada je najveci problem smog i prasina sa ulice, drzite vecinu vremena prozore u smjeru ulice zatvorene, provjerite dihtunge. Pobrinite se na vrijeme
da vas ne udostoje svojim prisustvom moljci i ini. Jer kad ta borba pocne, traje tjednima i uzima vecinu vaseg slobodnog vremena. Osobno ih nisam morala istrijebiti
nikad, ali prijateljica se time muci preko godinu dana. Nije posebno neuredna, dapace, ali ucinila je gresku da je poluzatvoreno brasno, grahorice i slicno drzala u
nadasve toploj spajzi.

Sljedeca greska je bila koristiti proizvode za odstranjivanje moljaca (sifra rapid), jer oni koriste supstancu koja moljcima mirisi kako bi se nakeljli na ljepljivo
mjesto. Prekasno smo shvatile da zbog tog mirisa dolaze izvana novi moljci. Dobro zaatvorene staklenke i spajza ne smije biti topla. Ako vas muce mravi, oni ne vole
miris mente, mozete posaditi oko kuce ili na prozorskoj dasci. Ne morate korisiti smrdljivo kemijsko oruzje, prebrisite alkoholom radnu plocu svaki dan, na njoj ne drzite
NISTA i trag kojim mravci dolaze pospite baby puderom. Tako ce nestati mirisno markiranje koje sami sebi ostavljaju za orjentaciju.
Sve ovo jest tema Kuce koja se sama cisti, jer svatko tko se i jednom susreo ovime zna koliko vremena mu je otislo na slicne aktivnosti.

One's home should smell as beautiful as it looks
autorica The Scented Room

Ako ste slijedili praksom dosadasnji tekst, kuca vam ne smrdi po prljavstini, prasini, ljubimcima i slicnom. To je odlicna baza za mirisljavi dom. I mali korak do glavobolje
kad u svakoj sobi vlada drugi miris a sve iz ducana sve po 10 kuna. Mnogo bolji dojam ostavlja isti
miris u cijelom stanu od sprejica do wc skoljke, preko mirisne
svijece u boravku ili mirisnih plahti u ormaru. Zadnjih mjeseci me osvojio miris svjeze opranog
pamuka, Yankee, prije toga sam imala miris svjezeg zraka ili kise iz demeter knjiznice mirisa http://www.demeterfragrance.com/, a prije toga dvije godine bila vjerna odlicnim Primavera uljima u uljnim lampicama, ljeti svjezem i razbudjujucem lemongrassu, zimi borovini i cimetu, Primavera. Vecina ulja su bio i imaju preko
190 mirisa. Kvalitetna ulja koja dugo traju i imaju realan wellness ucinak, recimo nakapnih par kapi na kamencic drzi tjednima fini miris u ormaru.
Sto se tice mirisnih papira za ormar, godinama sam vjerna istom mirisu crabtree-evelyn
Summerhill. Drugi izbor bi mi bio Lily of the Valley. Sto god izabrete, neka to bude miris koji ce vam izmamiti osmjeh svaki put kad udjete u svoje malo carstvo i koji ce
vama znaciti dom. cerek Mirisan dom automatski djeluje mnogo cisce i pospremljenije.
Pod pretpostavkom da nemate mace koje su upravo koristile svoj wc.

Kako mirise vas dom? Da li bi neki stranac znao da pusite, da imate bebu, da imate psa? Uzmimo da je slijep kad ulazi u vas dom. Na miris svog doma se naviknemo i ne primjecujemo ga, ali znate onaj osjecaj, da svaki dom ima svoj miris. Jer ima. Stan moje prijateljice drugacije snjofa od moga, stan mog profe opet drugacije, svaki dom ima svoj miris. Pa potrudite se da isti bude ugodan. Miris je prva stvar koju uocimo u necijem domu. Ne skupi jedaci stol ili dizajerske stolice. Miris.
Cistite filtere za klimu redovito. Perite koseve za smece na tjednoj bazi. Jer i prazni - smrde.

Nije li divan kos za smece, sa duhovitim natpisom, ja sam kupila slican bez natpisa, a frendica sa njime.

Za sprecavanje neugodnih mirisa u kuhinji - kriskom limuna tu i tamo prijedjite po daskama za rezanje, krisku limuna na vrh kante za smece, ili za poklopac zalijepiti
one mirisice koji idu u wc. Drzite odvod cistim, tako sto cete nakon pranja sudja pustiti vrucu vodu na pola minute kroz isti ili ako pijete klasicnu tursku kavu, soc od
iste isto upije neugodne mirise u odvodu. Macje/psece konzervice prije bacanja u smece isperite. Uljni mirisi su dobra alternativa i za osobnu upotrebu ako ste
alergicni na klasican parfem. Za one koji imaju namjestaj od neobradjenog drveta, par kapi omiljenog ulja utrljati u stranicu ladice sa vesom ili sa donje strane
jedaceg stola thumbup Kad dobijem ruze, komadic vate natopim ruzinim uljem i stavim diskretno u vazu, tako ruze mnogo ljepse mirisu cerek
Volim i ove mirisice za interijere, u medjuvremenu nabavljive u vecini trgovina.

Sigurno su vam poznati metalni sapuncici koji sluze da vas oslobode mimomirisa nakon sto ste rezali luk ili ribu. Na istom principu imam i metalno jaje u frizideru,
kamencic u cipelama zakonitog kad ih ne nosi ili privjesak u wc-u.


Geruchskiller, da vas kolac do kobasice ili smrdljivog sira ne bi mirisao po istima. thumbup
Tj. da se mirisi u frizideru ne mijesaju.


Ako ste pekli ribu, a odmah nakon bi kolac u pecnici, u jos toplu pecnicu stavite na komadic folije frisko narezani limun i pustite uz zatvorena vrata, da se pecnica tako ohladi.

Otvorite povremeno ormare sa robom i ostavite otvorene cijeli dan uz otvoreni prozor. Slazem se sa izrekom:

Naime nista bas nista me ne moze brze vratiti u proslost nego miris bakinog kruha, ocevog after shave-a ili mamine domace juhe. Ili mirisi svjeze opranih krutih
plahti, koje mirisu na sunce na kojem su se susile i ususkavaju mene preplanu, zaigranu, umornu. I drugo jutro miris bijele kave. Miris nedjeljnog pecenja.
Miris tamjana. Miris secera u prahu. Miris suhog sijena. Miris novih lakiranih cipelica.
Miris sapuna kojim je baka umivala lice.

Jer i najuredniji dom ako ima ustajali vonj nece djelovati odrzavano i cisto.

Mozete i izmedju madraca u krevetu ugurati one fine mirisljave maramice koje idu u susilicu, dugo drze. Mozete na ulazna vrata zalijepiti male mirisne naljepnice,
pa svaki put kad netko udje u stan, zapuhne nanovo omiljeni miris bilo miris pamuka, miris lavande ili citrusa.
Mozete te iste maramice za susilicu drzati u koferima koje rijetko koristite, tako da kad ih jednom otvorite docekaju vas fini mirisljavi. U kuhinji je vazna dobra napa,
snazna i tiha. Redovito mijenjajte spuzvice za sudje ili ih barem dezinficirajte (u mikrovalnu staviti spuzvicu namocenu u vodu i iskuhati posteno), tu si dozvoljavam
biti skroz ekoloski neosvjestena i spuzvicu mijenjam svakih par dana, kupim paket 10 komada za euro i nesto. U zamjenu za to jako rijetko koristim kuh. papir. Ako
koristite kuh. krpe nastojte da su uvijek uredno objesene i ciste, poravnane u niz i lijepih boja jako podizu opci dojam kuhinje.

Za spajze i ormarice je odlicna lazy >Susan, koju onda okrecete kako vam treba a bez da porusite sve bocice prije one zeljene odozada.

U frizideru i spajzi slazem namirnice po kategorijama, tjesteninu skupa, brasna razna skupa, ulja skupa, u frizideru sve sireve skupa, sve namaze skupa, olaksava trazenje i izgleda urednije,
i sprecava da nadjete poluotvoreni sirni namaz 4 tjedna nakon otvaranja i ustanovite da ste u vlastitom frizideru nehotice napravili materijal za cijeli jedan mikrobioloski laboratorij.

Biratje kuhinju bez cickarija, bez kompliciranih ruckica koje treba stalno cistiti, tehniku kupujte sto jednostavnije dizajniranu jer sve te gumbice treba cistiti, na pecnici komande koje se kod nekoristenja uvuku u ravninu vrata, dusu daju za markiranje ciscenja. thumbup

Kod bilo kakvog pecenja ili preznja, neizostavna je mrezica protiv prskanja:

Odlican izum je i staklo, a ne plocice na zidovima kuhinje, a posebno u podrucju spareta i sudopera, izbjegli ste ribanje fuga i masne mrlje po istima.

Ako kupujete novi frizider, radije izaberie staklene police nego resetkice, lakse se ciste.
Kod namjestaja izaberite ono bez nogica jer se lakse cisti, tj, ne ide prljavstina ispod elemenenata.
Kako NE.

Tamo gdje imate tepihe, okrecite ih sezonski kako bi se habali ravnomjerno. Navecer koristiite svijece i
dimmer za ugodnu atmosferu i da sakrijete prasinu.zubo
Koristite svijece od pravog pcelinjeg voska, one ne dime i duze gore nego parafinske. Ako ih stavite prije upotrebe u frizider goriti ce jos duze.

U kupaoni ako jos netko koristi pokrivala za wc dasku, maknite to, skupljaju bakterije i ne cine nista u estetskom smislu. Kod kupnje kade pazite na to kako se odrzava, najbolja iskustva imam sa
kvalitetnim porculanskim ili emajliranim, jesu skupe ali lake za odrzavanje. Jako losa iskustva imam sa novom kadom sada (nismo ju mi stavljali) od plastike, koja doduse nije klizava uopce, to stoji, ali svaka mrlja se lijepi za nju, SVAKA, treba paziti cime se cisti i moram ju ribati svaki dan.
Mozda vas ponese dizajnerska ideja pa kao i nasa poznanica kupite drvenu kadu, ona je super, super! Tako dugo dok ju ne koristite svaki dan.zubo

Ako imate zastor/zavjesu za tusiranje, rasirite ju nakon svake upotrebe da se dobro posusi. Ako imate ekipu sa izvrnutim smislom za humor dobiti cete na poklon ovako
nesto:

Ako imate lijepu staklenu kabinu za tusiranje, pogotovo neku veliku, gdje komotno stanu dvoje, najbrze cete ju ocistiti (to je ujedno i jedino potrebno ciscenje) ako nakon tusiranja u jednom potezu obrisete
na suho ovime, kod nas instalirano na zidu kade. pa nema isprike da nije bilo pri ruci.

U odvodima koristite mrezice da ulove dlake, spasiti ce vas periodicnog odcepljivanja kade i izvlacenja gadosti iz iste. Plus bi mene bilo sram da netko to izvlaci iz moje kupaone.
Ako imate mjesta i renovirate kupaonu ugradite dovoljno siroke umivaonike da ulove vodu i koja kapa sa
laktova dok se umivate.

Cim je umivaonik dublji tim manje spricate oko sebe i lakse vam je oprati nesto na ruke.

Ima toga jos sto cuda, jer volim iz svakog prostora izvuci najbolje sto mogu, ali ostavljam za neki buduci post.

Za kraj carobna rijec - declutter, declutter, declutter.

Imali smo i prvi tulum nakon selidbe, proslo je sve super, mace se posakrivale ispod kreveta, napravili 5 najvecih zdjela zapecenih lasanja, moji domaci namazi sa fetom (zdjela od tri litre puna), puno ljetnih vocnih laganih kolaca, jer muzic ne pije alkohol muckali smo neke vocne bowle, za one koji mogu alkohol, dodali proseka unutra. To nam je mijesao frend koji radi kao gl. barmen (nakon sto je vidio da tako zaradi vise nego da radi kao odvjetnik sto je studirao zubo) u hotelu gdje je najjeftinija vecera 170 eura po osobi.
Jeli sladoled, nova kuhinja se pokazala na visini zadatka. thumbup Bilo je i mojih muffina, jer se vjezbam za mackofest kad sam ih obecala ispeci barem 100-njak (to bi bile cetiri ture u pecnici) i jos ih i prodati toliko za azil.
Dosli su svi koje smo pozvali, sto je na kraju ispao mali zajeb oko prostora, ali neka, bitno da je srce veliko. Naime sad smo city ring pa mnogi mogu do nas i pjesice sto se pokazalo kao bitan faktor. Kako sam ja u obitelji zaduzena za lude ideje od kojih neke zaista postanu nase nezaboravne uspomene, neke zaista i u pozitivnom smislu smijeh (muzic se ozbiljno prijeti knjigom: u koje sam sve avanture usao sa svojom zenom) tako smo otisli preko ceste u prilicno poznati hotel koji preko vikenda ima mizerne cijene jer je ionako prazan i otisli na nocno kupanje s bazenom s kojeg puca pogled na citav veliki osvjetljeni grad.cerek

o.k. versand skicnite, jako slatke sitnice za dom...pogotovo posteri, malo globetroterskog stiha, nesto kao globali retro shop
http://www.okversand.com/default.php?cPath=22

Jedan od divnih produzenih vikenda smo napravili tako da smo iskljucili telefone i napravili u krevetu maraton filmova mog omiljenog rezisera davida lyncha, uz to smo jeli junk klopu i urnebesno se provodili. Divan vikend. cerek

Mace dobile furminator, muzic se odmah zabrinuo za zdravlje im, furmi sto eek? To mi zvuci nekako predatorski, hoce li sto ostati od nasih maca?
Sad je stan mnogo cisci!

Blog tekstovi nece stizati cesce nego rijedje (kao skupni odgovor na zadnja tri upita mailom), jer sam zadnjih mjeseci primjetila da mi blog krade vrijeme koje zelim provesti sa dragim ljudima UZIVO. Ma kako mi blog bio drag, ovo mi je draze i vaznije. A tekstove zelim nastaviti pisati onako kako sam to cinila i dosada, polako i sa detaljima i da mogu staviti svoj potpis pod svaki tekst. A to zahtjeva vremena. Vikendi su nam puni do sredine osmog, ili smo pozvani ili su gosti kod nas, dva vikenda idemo bas jako daleko, uglavnom biti ce putopisa. A za kraj evo i dva tri video uratka sa macama sretan.

A dan ima samo 24 sata a primila sam se opasno i citanja, svaku vecer barem 2 sata, cesto i do dva ujutro. Veseli me sto sam se tome vratila pojacano, umjesto da zasicena citanjem literature za posao doma procitam dvije knjige mjesecno. Upravo procitala Generation Doof, odlicno britko stivo, preporucam.

- 12:57 - Komentari (36) - Isprintaj - #